in

POREČ: Izgradnja poduzetničkih kapaciteta za sport – Uspostavljena web stranica ENDURANCE

Sportska zajednica grada Poreča jedan je od osam partnera iz sedam zemalja (Belgija, Bugarska, Hrvatska, Finska, Italija, Slovačka i Španjolska) koji sudjeluju na projektu ENDURANCE – Entrepreneurial Capacity-building for Sport, projekta sufinanciranog iz programa Erasmus Plus Europske Komisije. Projekt ENDURANCE usmjeren je na povezivanje sporta i poduzetništva te utvrđivanje zajedničkih karakteristika u cilju razvoja novih načina poduzetničkih obrazovanja u sportu.

U cilju doprinosa podučavanju poduzetništva i povezanosti sa sportom uspostavljena je web stranica.

Izgradnja poduzetničkih kapaciteta za sport: Uspostavljena web stranica ENDURANCE

Web stranica ENDURANCE dostupna je online na adresi http://enduranceproject.eu/index.php koja pruža specifične informacije o ciljevima, aktivnostima i rezultatima projekta.

Platforma će sadržavati sve informacije o projektu, ishode i rezultate.

ENDURANCE preispituje podučavanje poduzetništva temeljenog na komplementarnostima i zajedničkim karakteristikama sporta i poduzetništva, poput odlučnosti, ustrajnosti, samopouzdanja, izdržljivosti, poštivanja pravila, timske igre, natjecanja, uspjeha / neuspjeha, itd.

Navedenu platformu izradio je španjolski partner IWS (Internet Web Solutions), a partneri će istu konstantno nadopunjavati tijekom provedbe projekta.

ENDURANCE web stranica dostupna je na sedam jezika (bugarski, hrvatski, engleski, finski, talijanski, slovački i španjolski), a sastoji se od više odjeljaka.

POČETNA: odjeljak upoznaje korisnike s platformom ENDURANCE kroz tri glavna odjeljka:• Projekt• Mapiranje• Trening

PROJEKT: ENDURANCE će razviti inovativna rješenja i alate za osposobljavanje za unapređenje poduzetničkog obrazovanja i osposobljavanja kroz VET ekosustav (IVET, viši VET i kontinuirano obrazovanje i osposobljavanje u visokom obrazovanju, učenje odraslih i kontinuirano usavršavanje) iskorištavanjem, na inovativan i operativan način  veze između sporta i poduzetništva.

PARTNERI: opisuje partnere uključene u projekt ENDURANCE.

MAPIRANJE: Partneri će izvršiti sveobuhvatno mapiranje i popisivanje dinamike sporta i poduzetništva u uključenim zemljama

TRENING: sadržavat će materijale i alate u višejezičnoj verziji (bugarski, hrvatski, engleski, finski, talijanski, slovački i španjolski).

RJEČNIK: definirat će i objasniti glavne pojmove koji se odnose na sport i poduzetništvo.

VIJESTI: informacije o najnovijim dostignućima ENDURANCE…ZAJEDNICA: u cilju uključenja što većeg broja pridruženih partnera i širenja informacija o ENDURANCE na krajnje korisnike, ciljeve i širu javnost

Sportska zajednica grada Poreča jedan je od osam partnera koji sudjeluju na projektu ENDURANCE – Entrepreneurial Capacity-building for Sport. Kao jedini partner iz Hrvatske zadužena je za doprinos razvoju širih vidika sporta i povezanosti s poduzetništvom.

ENDURANCE projektom upravlja osam partnera iz sedam zemalja – Belgije, Bugarske, Hrvatske, Finske, Italije, Slovačke i Španjolske, a sufinancira se iz programa Erasmus + Europske komisije.

Detaljnije informacije o ENDURANCE projektu i ostalim inicijativama SZGP možete pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.szgp.hr/Porec/eu-projekti/HR

https://www.facebook.com/Endurance

dino kozlevac načelnik istarskgo stožera za civilnu zaštitu

Istarski stožer produljuje mjere zabrane treninga, učeničkih praksi i plesnih radionica

Istarski vinari složni: 0,5 promila alkohola treba ostati gornja granica