in

POREČ: Izvrsni rezultati Ivana Diklića i Matije Liseca na utrci Žumberak Trail

Matija Lisec i Ivan Diklić

U subotu, 22. kolovoza, održana je 10. jubilarna utrka Žumberak trail. Sudjelovalo je preko 500 trkača koji su mogli birati različite duljine staza.

Oni najhrabriji i najizdržljiviji startali su u ponoć na utrci od 82 kilometara, dok su ostale kategorije (38km, 15km i 8km) startale tijekom subotnjeg jutra.

Ivan Diklić

Na ovogodišnjoj utrci nastupili su većinom natjecatelji iz Hrvatske iz već dobro poznatih razloga vezanih uz pandemiju, a utrka je inače i međunarodno priznata jer je jedna od kvalifikacijskih utrka za najpoznatiju svjetsku utrku “Ultra Trail du Mont Blanc”.

Za porečki klub Runnig Fox nastupili su Ivan Diklić koji je završio utrku od 38 kilometara fantastičnim 5. mjestom ukupno, te 3. u kategoriji M30 i Matija Lisec koji je bio 12. na utrci od 15 kilometara.

Vremenski uvjeti bili su iznimo teški zbog vrućine, a staze su bile tehnički vrlo zahtjevne. Bez obzira na to, porečki trkači oduševljeni su organizacijom utrke, kao i prirodnim ljepotama u kojima su uživali tijekom trčanja.

Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje mnogima je nepoznat i neistražen dragulj kontinentalog dijela Hrvatske koji svakako vrijedi upoznati, a ova utrka je jedan od najboljih načina za to.

Prijavljen zbog preprodaje amfetamina

prometna-policija12 ilustracija policija

BADERNA: Policija uhvatila ženu koja je vozila 205 na sat