in

POREČ jedan od ponosnih domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu 2025.

Hrvatska reprezentacija u Žatiki odigrala Croatia cup/Foto HRS 2020.

Na krilima uspješne igre naših reprezentativaca u Austriji Hrvatski rukometni savez predstavio je u ponedjeljak u Beču kandidaturu za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2025. ili 2027. godine. To će biti prvo svjetsko prvenstvo s 32 reprezentacije, a protukandidat za 2025. samo je Mađarska. Kako su Mađari domaćini Europskog prvenstva 2022. godine teško da će tako brzo dobiti domaćinstvo još jednog velikog natjecanja.

– Ušli smo u kandidaturu zajedno s Danskom i Norveškom. U Hrvatskoj bi se igrale četiri skupine prvog kruga, dvije skupine drugog kruga, dva četvrtfinala, te jedno polufinale. Finalna utakmica i utakmica za treće mjesto igralo bi se u Telenor Areni u Oslu – rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Gradovi domaćini u Hrvatskoj bili bi Zagreb, Split, PorečVaraždin, a postoji mogućnost da se igra i u Dubrovniku, priopćio je HRS.

Tri velike rukometne zemlje – Hrvatska, Danska i Norveška došle su na ideju da zajednički organiziraju natjecanje koje će ući u povijest kao prvo na kojemu će nastupiti 32 reprezentacije. Nije tajna da Hrvatska ima već spremne četiri dvorane za takvu vrstu natjecanja: Arenu Zagreb, Arenu Split, Arenu Varaždin, te naravno dvoranu Žatika u Poreču.

Podsjetimo, Poreč je već bio domaćin SP-u u rukometu 2009. godine, kao i EP-u u rukometu 2018. godine, a za oba je natjecanja pohvaljen kao jedan od najboljih organizatora.

– Lijepo je znati da naša rukometna reprezentacija, Hrvatski rukometni saveza ali i rukomet kao sport općenito vole boraviti, igrati i pripremati se u našem gradu. Osim priprema koje se održavaju svake godine, tu je i festival rukometa, Croatia cup te natjecanja svih generacija. S obzirom na odličnu suradnju koju imamo sa savezom, infrastrukturu i iskustvo koje imamo u organizaciji svjetskih manifestacija, drago nam je da smo mogli podržati ovu kandidaturu Hrvatskog rukometnog saveza, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, dodavši kako je posebno važno da se ovakva natjecanja održavaju van špice turističke sezone i u grad dovode veliki broj navijača.

Dodajmo kako je do 2025/2027. u planu izgradnja još jedne sportske dvorane, one u Dubrovniku, a konačna odluka o domaćinu bit će poznata za otprilike mjesec dana.

TAR: DeguStazione nudi nove menije po pristupačnim cijenama

Sindikalistica Marina Cvitić: Srijeda će označiti kraj za ULJANIK