in

POREČ: Kuglačice Istre osvojile dva važna boda protiv Admirala

Kuglačice Istre su u subotu gostovale kod jako dobre i teško pobjedive ekipe Admirala na domaćoj kuglani u Zagrebu. Nakon čvrste i borbene igre od samog početka rezultat je na kraju bio 6:2 za Istru koja je tako donijela kući dva važna boda.

Utakmicu su otvorile Nataša Ravnić sa 605 oborenih čunjeva i Maja Nanić sa 602 oborena čunja. Tim rezultatima dale su do znanja domaćim igračicama da su Istranke spremne na veliku igru. Kada prvi par povede s 2:0 i 60 čunjeva prednosti onda je lakše i ostalim igračicama krenuti u igru.

Drugi par u sastavu Valentina Pavlaković i Katja Oplanić igraju neriješeno ali su povećale broj čunjeva u svoju korist na 85. Onda ulaze u zadnji krug Marijana Liović i Nikolina Pavlaković. Zbog povrede Nikolinu u 21 hicu mijenja Sindy Jelenić koja je igrom opravdala svoje ukazano povjerenje. Marijana Liović nadahnuta postignutim rezultatima ostalih suigračica i rasterećena brige za pobjedom igra maestralno i tako obara  641 čunj.

Ekipa je tako po prvi puta ekipno prešla magičnu granicu od 3.500, oborivši 3.508 čunja.

-Treba čestitati svim igračicama na borbenosti i htijenju. Sljedeći susret Istra igra na domaćoj kuglani, a u goste dolazi ekipa Splita. Nažalost utakmica se još uvijek mora igrati bez gledatelja, ali ljubitelji kuglanja mogu pratiti prijenos u živo u subotu, 17.10, s početkom u 12 sati, poručila je trenerica Ružica Močibob.

POREČ: Crveni križ Poreč provodi 48. sabirnu akciju “Solidarnost na djelu 2020”.

TAR: Počinje akcija preventivne deratizacije