in

POREČ: Kup sv. Maura osvojili Vladimir Pantović i Vili Pilar

Vili Pilar i Vladimir Pantović

Članovi porečkog Sportsko ribolovnog društva Zubatac Vladimir Pantović Panta i Vili Pilar osvojili su u nedjelju, 20. studenog, prvo mjesto na Kupu sv. Mauro u ribolovu. Kup sv. Mauro, natjecanje u sportskom ribolovu iz usidrene brodice, organizirao je upravo Zubatac.

Drugo mjesto osvojio je Ribon iz Novigrada, treće ŠRD Grma iz Funtane, a četvrto i peto mjesto pripalo ekipama 1 i 2 iz društva Baraj iz Vrsara.

Pantović i Pilar bili su najuspješniji s ulovljenih 5 kilograma i 85 ribe, unatoč lošim vremenskim uvjetima za ribolov. Najveća riba težila je 34 dekagrama, a Pantina riba imala je 32 dekagrama. Najboljima su podijeljene prigodne nagrade, prijelazni pehar i medalje.

Ovo natjecanje dio je višednevne proslave gradskog zaštitnika sv. Maura, koji će se sutra, 21. studenog, obilježiti programom koji donosimo u nastavku.

Na natjecanju je nastupilo 14 ekipa iz područja Istre, Primorsko-goranske županije i Slovenije. Na vaganje su mogle predati 30 riba, pa su rezultati prvo plasiranih jako ujednačeni. Većinom su se lovili baraji i riboni. Pantović i Pilar ulovili su 5.860 grama, drugi su bili Krešimir Milić i Tomislav Milić iz ŠRD-a Kostrena s 5.298 grama, a treći Siniša Budisavljević i Mišel Orlandini iz kluba Tunera iz Jadranova s 5.082 grama .

Najveći primjerak ribe ulovio je KREŠIMIR MILIĆ, baraja od 346 grama.

PONEDJELJAK 21/11/2022

10.00 -12.20 sati Trg slobode Poreč

– prigodni programi porečkih vrtića, škola i udruga koje rade s djecom i mladima

10.00 gradska riva

– podjela porcija sardela  i zabava uz glazbu

10.30  Eufrazijeva bazilika

– svečana sveta misa, predvodi mons. Milan Zgrablić, zadarski nadbiskup koadjutor u zajedništvu s biskupima Riječke metropolije i svećenicima Porečke i Pulske biskupije. Nakon mise svečana procesija ulicama grada.

12.30 sati Trg slobode

– zabavni program

– podjela porcija palente sa šugom za građane i goste

  • Nastup Sergio Pavat i Orchestra Istriana
  • Alfa Time Band
  • program traje do večeri

18.00 sati Eufrazijeva bazilika

         – večernja misa – predvodi mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije. Nakon mise podjela biskupijskih priznanja

UTORAK 22/11/2022

19.00 sati kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta Poreč

         – koncert Klavirski trio (Marco Graziani, Peter Kovačić, Terezija Cukrov)

darivanje krvi krv akcija

BUJE: Akcija darivanja krvi u srijedu

sveti mauro zašštitnik poreča

SVETI MAURO – Zaštitnik Poreča: Čestitka gradonačelnika