in

POREČ: Matija Lisec pobjednik Žumberak Traila nakon 4 sata i 45 minuta utrke

Proteklu subotu održano je 11. izdanje međunarodne utrke Žumberak Trail u organizaciji Društva za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“. Jedan od glavnih ciljeva utrke promocija je netaknutih i neistraženih prirodnih ljepota koje nudi Park prirode Žumberak, a koji svakako vrijedi posjetiti. Trkači su mogli birati između četiri različite duljine staza, od 8 km, 15 km, 42 km pa sve do najduže utrke od 104 km.

Ivan Diklić

Porečki Sportsko rekreacijski klub „Running Fox“ sudjelovao je na utrci sa četiri svoja člana. Ivan Diklić i Maksim Jerman nastupili su na utrci od 15 kilometara i ostvarili odlične rezultate zauzevši 7. i 16. mjesto od 261 natjecatelja. Maksimilian Korotaj odradio je iznimno zahtjevnu utrku od 42 kilometra s ukupnim usponom od 2150 metara i dotrčao do 27. mjesta.

Maksimilian Korotaj

Veliki uspjeh na utrci od 42 kilometra ostvario je Matija Lisec koji je pobijedio s vremenom 4 sata i 45 minuta.

Na ultra dužini od 104 kilometra slavio je još jedan istarski predstavnik, Igor Rudan, koji je u cilj stigao za 15 sati i 2 minute. Na ovom iznimnom sportskom događaju nastupilo je ukupno 500 trkača. Sve rezultate možete pogledati ovdje: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1339 .

Ako tražite posao u ISTRI pogledajte što se nudi u Umagu, Pazinu, Novigradu, Grožnjanu, Oprtlju, Puli…

U Istri deset novozaraženih