in

Poreč ove godine za sport izdvaja rekordan iznos od nekoliko milijuna eura

Peršurić i Beaković - Foto Grad Poreč

S ukupno šest javnih sportskih dvorana i dvije privatne, preko 130 polivalentnih i dječjih igrališta,  novim nogometnim kampusom koji će se širiti, atletskom stazom, nogometnim stadionom,  rukometnim, košarkaškim i brojnim teniskim terenima, teretanom za osobe s invaliditetom,  razvijenom infrastrukturom za brojne sportaše i rekreativce uz samu obalu, teretane na otvorenom,  te projektima koji su posebno prilagođeni osobama s invaliditetom, ali i općem zdravlju stanovništva,  Poreč je odavno prepoznao važnost ulaganja u sport te opravdano nosi titulu grada sporta. 

Ove će ove godine iz gradskog proračuna za Sportsku zajednicu Grada Poreča, sportske klubove i  infrastrukturu biti izdvojeno 4.631.690,00 eura, što je jedan od najvećih iznosa do sada. Tim povodom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas s predstavnicima Sportske  zajednice Grada Poreča – predsjednikom Aleksandrom Beakovićem i tajnikom Zoranom Jendrašićem,  te gradskom pročelnicom za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić. 

„Poreč, s obzirom na broj stanovnika, ima registriran vrlo veliki broj sportaša, a tu je i mnogo  rekreativaca koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali kako se i sam grad razvijao. Upravo  zato, kako bismo održavali sve sportske objekte, te u granicama svojih mogućnosti podržavali i  razvijali sportske klubove, odvajamo toliki iznos na godišnjoj razini samo za sport. Ipak, entuzijazam  mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču razvija iz  godine u godinu. Grad je tu da osigura sredstva, financira ulaganja i bude podrška Sportskoj zajednici  i svim njenim članovima,“ rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. 

Iznosi u gradskom proračunu su planirani za izgradnju novih nogometnih igrališta u sklopu  nogometnog kampusa „Jadran Poreč“, za potpunu obnovu polivalentnih igrališta u sklopu SRC „Veli  Jože“ i dodatno uređenje tenis-centra, potom za redovna održavanja sportskih objekata, sportske  manifestacije te potrebe sportskih klubova – od financiranja sudjelovanja u europskim natjecanjima,  do edukacije trenera, redovno funkcioniranje klubova te financiranje programa udruga.

Osim toga, Poreč je već godinama domaćin brojnim velikim svjetskim i europskim natjecanjima koje  okupljaju po nekoliko tisuća sudionika od rukometnih, odbojkaških, boks, karate, judo i tekvando  prvenstava, do državnih prvenstava školskih sportskih saveza, a u narednom periodu slijedi i Svjetsko  prvenstvo u rukometu i Svjetsko prvenstvo u boksu, kao i Ironman utrka te istra300, objavio je Grad Poreč.

provala lopov pljačka krađa policija mup

Istarska policija uhvatila žene koje su krale po stanovima

Amir Rešidović prvi s desna

POREČ: Karatist Amir Rešidović osvojio dvostruku titulu prvaka Hrvatske