in

POREČ: Palestra će dobiti novi krov

Obnavlja se krov Palestre - Foto Grad Poreč

U tijeku je sanacija krova Palestre, prve sportske dvorane u Poreču izgrađene na današnjoj lokaciji davne 1909. godine. U 40 dana izvođenja radova, uz zamjenu kanalica i dotrajalih dasaka, postavljanje ondulina (podloga za kanalice), postavljanje vodonepropusne folije, radovi uključuju i demontažu te naknadno vraćanje gromobrana.

Obnavlja se krov Palestre - Foto Grad Poreč
Obnavlja se krov Palestre – Foto Grad Poreč

Za sanaciju krova zgrade kojom se koristi Sportska zajednica Grada Poreča, sredstva su osigurana u gradskom proračunu. Vrijednost radova iznosi 199.000 kuna + PDV, a izvođač je odabran nakon provedene javne nabave, na koju se javio samo jedan ponuđač – Đusto d.o.o. Nadzor je povjeren tvrtki Solid plus iz Poreča u visini od 13.500 kuna + PDV, a troškove će podmiriti Sportska zajednica Grada Poreča.

Dodajmo i kako je Palestra, prva sportska dvorana u Poreču, prije pet godina dobila novu fasadu te je uređen interijer, a kako bi se zbog njenog ambijentalnog i povijesnog značaja očuvala, Prostornim planom grada Poreča onda je dodatno zaštićena, priopćeno je iz Grada Poreča.

Obnavlja se krov Palestre - Foto Grad Poreč
Obnavlja se krov Palestre – Foto Grad Poreč

korona covid

Istarski stožer: Još pet preminulih. Broj novozaraženih i dalje jako visok

TAR: Mažoretkinje upisuju nove članice