in

POREČ: Počela gradnja nogometnog kampusa vrijednog 10 milijuna kuna

Foto Tanja Kocijančić

Danas je počela izgradnja najveće investicije u sportsku infrastrukturu u 2021. godini u Poreču – Nogometnog kampusa. Početak radova simbolično je obilježen na licu mjesta, u Ulici Karla Huguesa, nedaleko groblja, odnosno skretanja za Garbinu. Prva faza izgradnje vrijedna je na 10.500.000 kuna bez PDV-a, a netom započeti radovi trebali bi se završiti u roku od šest mjeseci. Ovaj kamp će u prvoj fazi dobiti, osim novog terena s umjetnom travom zadnje generacije, sve potrebne popratne sadržaje kampusa poput šest modularnih objekata, parkirališta, svlačionica, rasvjete i ostale opreme, naglasio je gradonačelnik Loris Peršurić na predstavljanju početka radova.

Osim njega ondje su danas bili i pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damir Hrvatin, pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat, treneri iz Nogometnog kluba Jadran Dalibor Šuran (seniori) i Marko Kepčija (juniori), te predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Aleksandar Beaković.

-Poreč je grad sporta a ovo će samo doprinijeti još više tome, uz već postojeću bogatu sportsku infrastrukturu. Velik je to plus za NK Jadran, za mnogobrojnu djecu koja trenira u njihovim ekipama. Zahvaljujem upravi i trenerima NK Jadran koji okupljaju velik broj djece i imaju izvrsne rezultate, te ministarstvima poljoprivrede i državne imovine koji su prepoznali ovaj projekt. Također, zahvala i Hrvatskom nogometnom savezu i Ministarstvu turizma koji su nam obećali sufinancirati gradnju ovog nogometnog kampusa, kazao je gradonačelnik Peršurić.

Počela gradnja nogometnog kampusa – Foto Tanja Kocijančić

U ime NK Jadran Marko Kepčija i predsjednik Sportske zajednice Aleksandar Beaković istaknuli su da se radi o povijesnom danu za porečki sport, osobito za nogometaše.

-Svi mi sportaši pozdravljamo gradnju ove nove sportske infrastrukture i veseli nas što ćemo dobiti novi kompleks koji će zadovoljiti potrebe svih ekipa Jadrana u čijem pogonu ima velik broj djece koji ostvaruju izvrsne rezultate, naglasio je Beaković.

Kepčija je rekao da im ovaj projekt jako puno znači. No, nije važan samo njima koji u svom pogonu imaju 270 djece u dobi od 5 do 19 godina, odnosno ukupno nešto više od 300 članova zajedno sa seniorima i veteranima, nego i za grad, ali i za turistički sektor.

-Velik broj Porečana prošao je kroz nogometnu školu Jadran i ovo će biti mjesto na kojem će se svi moći sportski razvijati, sve generacije, te biti u društvu sa svojim prijateljima. Mi smo velik klub za amaterske prilike i moći ćemo se još proširiti zahvaljujući ovom kampusu. Svima nam je naime u interesu da nam se djeca i mladež bave sportom i da za to imaju odgovarajuće uvjete. Drago nam je da je Grad to prepoznao i zahvaljujem što je od početnih koraka ovog projekta došlo i do gradnje, naglasio je Kepčija.

Počela gradnja nogometnog kampusa – Foto Tanja Kocijančić

Dodao je da imaju ukupno 13 mladih momčadi – od kojih se 12 natječu u mlađim uzrastima i jedna ekipa su početnici – to je 35 djece od 5 do 7 godina. Povrh toga imaju uspješnu ekipu seniora i veterana, čime dolaze do više od 300 aktivnih igrača.

Projekt nogometnog kampusa bit će osim za nogometaše od iznimne vrijednosti i za rekreativce i turistički sektor, jer će moći ugostiti profesionalne sportske klubove i reprezentacije. Naime, nogometni kamp gradi se sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA, istaknuto je prigodom prve prezentacije ovog projekta.

TAR: Podjela spremnika za odvojeno sakupljanje otpada od 6. svibnja

Bez vode 6. svibnja dio Poreča i Višnjana