in

POREČ: Slavljem Portugalaca završeno UEFA U19 Europsko prvenstvo u futsalu

POREC, CROATIA - SEPTEMBER 10: Presentation at half-time during the UEFA Under-19 Futsal EURO 2023 final match between Portugal and Spain at the Zatika Arena on 10 September 2023 in Porec, Croatia. (Photo by Piaras Ó Mídheach - Sportsfile/UEFA)

Pobjedom Portugala nad Španjolskom 6-2 završeno je proteklog vikenda UEFA U19 Europsko prvenstvo u futsalu koje se od 3. do 10 rujna 2023. održavalo u porečkoj dvorani Žatika. Završni turnir Europskog prvenstva za U19-reprezentacije u dvoranskom nogometu donio je puno emocija za mlade igrače i njihove navijače, obitelji i prateće osoblje koje je proteklih dana boravilo u Poreču. Natjecale su se reprezentacije Finske, Slovenije, Ukrajine, Italije, Portugala, Španjolske, Francuske i Hrvatske. 

Hrvatska reprezentacija do 19 godina, valja istaknuti, odigrala je u grupnoj fazi neriješenih 3-3 sa Španjolskom, uz tijesan poraz 4-3 od novog prvaka Portugala. 

Dvorana Žatika, koja je izgrađena za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. godine, te je od tada ugostila brojne manifestacije i ovom se prilikom pokazala dobrom pozornicom za veliku europsku manifestaciju, a slike atmosfere natjecanja kao i dojmovi iz Poreča natjecatelja i njihovih navijača odaslani u svijet. 

Prije finala prvenstva Gradu Poreču i Sportskoj zajednici grada Poreča kao domaćinima uručene su zahvale UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza za uspješno održavanje ove europske manifestacije, a razgovaralo se i o nastavku suradnje za dalje, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto: izvor UEFA

Foto Ženski kuglački klub Istra Poreč

ŽKK ISTRA Poreč kreće s upisima u školu kuglanja

Foto POU Buje vedran burul srđan

BUJE: U srijedu koncert Polarnih ptica – Vedrana Burula i Srđana Galića