in

POREČ: Stiže više od 700 najboljih judaša Europe na 2 prvenstva – Testirati se moraju svi, čak i novinari

Nakon što je Hrvatska bila domaćin prvog službenog judo natjecanja nakon “lockdowna”, Europskog kupa u Dubrovniku, u Poreč stižu dva velika europska prvenstva. Od 4. do 6. studenog Europsko prvenstvo za juniore,  a od 9. do 10. studenog Europsko prvenstvo za mlađe seniore.

Izniman ugled odličnog organizatora judo natjecanja, kojeg je Hrvatski judo savez s partnerima stekao posljednjih godina, u razdoblju COVID-19 izazova još više dobiva na težini. Tako ne iznenađuje da je upravo sigurna Istra, zelena regija Europe prema broju zaraženih, odabrana za lokaciju čak dva europska prvenstva za judašice i judaše.

Također, od organizatora doznajemo da svi sudionici moraju imati negativan test na koronavirus, a PCR testiranje na SARS-CoV-2 koje se može obaviti dan prije prvog dolaska na natjecanje moraju napraviti i svi novinari i fotografi. Bez negativnog nalaza testa neće biti moguće ući u dvoranu. Za dogovor oko testiranja novinari i fotografi mogu se javiti na e-mail media@judo.hr ili na broj mobitela 091/6300-085.

U Poreč stižu najbolji juniori Europe, i to od 4. do 6. studenog, a od 9. do 10. u Poreču će se za titule europskih prvaka boriti najbolji seniori (do 23 godine) Europe. Na Europskom juniorskom prvenstvu sudjelovat će 412 sportaša iz 40 zemalja, od čega 235 judaša i 177 judašica, dok će se u konkurenciji mlađih seniora natjecati 352 sportaša, i to 208 judaša i 144 judašice iz 36 zemlje.

– Iskustva državnog prvenstva u Zagrebu, a zatim i Europskog kupa u Dubrovniku, svakako će poslužiti i da na natjecanjima u Poreču imamo jednaku razinu sigurnosti, kvalitete organizacije i zadovoljstva svih prisutnih. Priprema za ova natjecanja traju već nekoliko mjeseci, a zbog epidemioloških mjera i logistike, naš je organizacijski tim podignuo kvalitetu rada na još višu razinu – prokomentirala je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza i predsjednica organizacijskog odbora natjecanja.

Iako na tribinama dvorane Intersport neće biti gledatelja, potpora za sve hrvatske natjecatelje dolazit će od kolega iz reprezentacije i trenera. Na juniorskom prvenstvu ćemo nastupiti ravnopravno sa po devet hrvatskih judašica i judaša, a na mlađe seniorskom s po osam natjecateljica i natjecatelja.

– Nastup na domaćem tatamiju je uvijek motivacija više, a kako se nalazimo u periodu kada ništa ne znamo sa sigurnošću, počevši od forme svih koji dolaze, možemo samo reći kako su naša najistaknutija imena Ana Viktorija Puljiz, Karla Prodan i Helena Vuković. Međutim, već su i prije naši judaši i judašice pokazali kako znaju pozitivno iznenaditi, tako da vjerujemo u sve koji će nastupiti u Poreču – najavio je natjecanja sa sportske strane izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Domaćin za smještaj sportaša i organizatora je još jednom Plava Laguna, a gosti će boraviti u hotelima Parentium i Molindrio Plava Laguna, piše u priopćenju Bruna Blumenscheina, glasnogovornika Hrvatskog judo saveza.

Nacionalni stožer: Od 9.287 testiranih 2.772 nova slučaja, 20 umrlih

Obiteljski liječnici žestoko odgovorili ministru Berošu