in

POREČ/TAR: Luka Košeto državni prvak u atletici

Foto Atletski klub Maximvs Poreč

Poreč ima državnog prvaka u atletici!
Proteklog vikenda je u Varaždinu, u organizaciji AK Sloboda, održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete, kadetkinje, mlađe kadete i mlađe kadetkinje. Na natjecanju koje je najmasovnije od svih državnih prvenstava s više od 1200 starteva u dva dana, postignuto je ukupno 8 državnih rekorda i to 2 kod kadeta i kadetkinja te 6 kod mlađih kadeta i mlađih kadetkinja.

Foto Atletski klub Maximvs Poreč
Foto Atletski klub Maximvs Poreč

Luka Košeto, član porečkog Maximvsa, postao je državni prvak u disciplini bacanja vortexa, bacivši famoznu “raketicu” 60,05 metara.Luka je i drugog dana natjecanja osvojio medalju i to srebrnu u bacanju kugle. Kuglu od 3 kg bacio je 10,87 m, te se upisao u povijesne stranice kluba kao jedan od rijetkih atletičara koji su osvojili dvije medalje na jednom natjecanju.
Treba spomenuti kako velika zasluga pripada Lukinim roditeljima Sandri i Marjanu koji su dodatno radili sa njim na bacačkim disciplinama, te tako usavršavali tehniku koja je dovela do ovih sjajnih odličja!
Na natjecanju je nastupilo ukupno 10 atletičara i atletičarki Maximvsa, a izdvojit ćemo još 5. mjesto Francesce Bernobić u skoku u vis (135), Olivera Bilića i njegovo 4. mjesto u skoku u vis (155 cm), te 8. mjesto Hane Mršić na 60 metara sa osobnim rekordom 8,08.

Foto Atletski klub Maximvs Poreč
Foto Atletski klub Maximvs Poreč

Čestitke svim Maximvsima, a sad slijedi kratka stanka od treninga i zasluženi odmor. Početkom srpnja Maximvsi su opet u akciji, kad započinje njihov Ljetni kamp.

Inače, Luka Košeto učenik je Osnovne škole Tar-Vabriga.


Sve ostale rezultate možete pronaći na linku: https://has.hr/images/stories/HAS/domaca/2022/pojedinacna/PH22_20220618-19_Varazdin_kadeti_i_ml_kadeti.pdf

Foto Grad Poreč - Boćarski turnir u Červaru

U Červaru održan 7. memorijalni boćarski turnir „Lucio Pulin“

Foto Istarska županija

Županija izdvaja 3,7 milijuna kuna za nabavu mobilnog mamografa