in

POREČ/TAR: U nedjelju velik broj biciklista na cestama! Donosimo raspored za utrku POREČ TROPHY

Foto PR Umag Trophy

Sve sudionike u prometu podsjećamo da će se sutra, u nedjelju 7. ožujka, s početkom u 11 sati održati biciklistička utrka Poreč Trophy, jedna od tri proljetne međunarodne profesionalne biciklističke utrke Istrian Spring Trophy. 22. Poreč Trophy/Trofej Poreč jednodnevna je utrka u dužini od 154 kilometara.

Start je kod hotela Parentium u Zelenoj laguni, odakle će biciklisti na glavnu cestu prema Taru pa preko naselja Labinci natrag do Poreča. I tako će voziti 7 krugova s ciljem u centru Tara, a svaki krug ima oko 22 kilometara. Sudjeluju profesionalni biciklisti iz cijele Europe iz 29 timova. Kraj utrke planiran je za 14.30 sati.

Trasa za utrku Poreč Trophy

Sljedeća utrka na redu je 17. Istrian Spring Trophy koji će se voziti od 11. do 14. ožujka u 4 zanimljive etape: 

Umag – Umag – pojedinačni kronometar (prolog): 2 km, 11.03.2021.

Poreč – Funtana: 150 km – 12.03.2021.

Vižinada – Motovun:  160 km – 13.03.2021.

Marčana – Umag:  140 km – 14.03.2021.

Start utrka po etapama Istrian Spring Trophyja je svakoga dana u 11 sati.

Podsjetimo na zanimljivosti ovih utrka, svojevrsnih vjesnica proljeća.

Tri istarske trofej utrke: Trofej Umag (održana u srijedu), Trofej Poreč i Trofej istarsko proljeće održavaju se pod strogim epidemiološkim mjerama i pravilima Međunarodne biciklističke federacije, Nacionalnog stožera RH te već potvrđeno uspješnog Stožera Istarske županije. Tome u prilog govori i činjenica o dodatnom testiranju na Covid-19 svih sudionika zakazanom za 8. ožujka.

Istrian Spring Trophies 2021. pokazuju da se uz puno rada i zalaganja u kratkom te neizvjesnom vremenu mogu organizirati visokoprofilna međunarodna događanja s odličnim odjekom u sportskoj međunarodnoj zajednici koja su trud prepoznala te nagradila slanjem svojih predstavnika na ovo natjecanje, među kojima su i najviše rangirani sportaši iz kategorije Pro Teamova koji će nastupiti i na najpoznatijim svjetskim biciklističkim utrkama u 2021. 

Istrian Spring Trophies organizira u rasponu od 22 godine još uvijek jedini profesionalni biciklistički klub u Hrvatskoj: Meridiana kamen Team iz Pazina čiji osnivač Ivica Gržinić baštini velika znanja i iskustva u profesionalnom biciklizmu i možemo ga svrstati među pionire u popularizaciji ovoga sporta, ali i mentorom nekih od ponajboljih hrvatskih biciklista unatrag 30-ak godina te spada među ljude vrijedne svake, i medijske pozornosti u našoj zemlji.

Organizatori ovogodišnjeg Istrian Spring Trophiesa, pak, spadaju, među pionire recentnih aktivacija uslijed Covid-19 okolnosti gdje se do zadnjeg trenutka nije moglo znati hoće li uopće biti moguće izvršiti sve stroge zahtjeve epidemioloških mjera ne samo nacionalnih tijela, već i Međunarodne biciklističke federacije koja svakodnevno prati i usmjerava daljnji tijek natjecanja.

U porečkoj NOVOJ VASI projektira se nova škola, obnavljaju prometnice i grade nogostupi

VIŽINADA: Obnova igrališta Fabrika vrijedna milijun kuna