in

POREČ: Tradicionalni Croatia Cup – Dolaze reprezentacije Hrvatske, Crne Gore i Slovenije

Hrvatska reprezentacija u Žatiki odigrala Croatia cup/Foto HRS 2020.

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se od 10. do 28. siječnja održati u Njemačkoj. Već tradicionalno, dom hrvatskih reprezentativaca je Poreč koji time iz godine u godinu potvrđuje naziv grad sporta.

Izbornik Goran Perkovac u tri faze priprema okupio je veliki broj igrača u Poreču, a za put u Njemačku na posljednjem dijelu priprema bori se 23 rukometaša. Kako bi što spremniji otputovali u Mannheim, gdje u skupini B igraju protiv Austrije, Španjolske i Rumunjske, pred Hrvatskom je i pripremni turnir Croatia Cup.

Od 4. do 6. siječnja 2024. u porečkoj dvorani Žatika Hrvatska, Slovenija i Crna Gora testirat će posljednje taktičke zamisli. Dobro poznati turnir, koji je svoje prvo izdanje u Poreču doživio 2018., Hrvatska otvara protiv Crne Gore u četvrtak, 4. siječnja, s početkom u 17 sati. Dan kasnije, 5. siječnja, Slovenci će snage odmjeriti s Crnogorcima u 17 sati, dok turnir zatvara Hrvatska u subotu, 6. siječnja, protiv susjedne Slovenije također u 17 sati.

U poluvremenu posljednje utakmice, Hrvatska – Slovenija, bit će upriličen i tradicionalni izbor najboljih hrvatskih rukometašica, rukometaša, trenera i sudačkih parova.

Sve utakmice Croatia Cupa bit će u prijenosu na Sportskoj televiziji, a ako želite vidjeti kapetana Domagoja Duvnjaka, Luku Cindrića, Igora Karaćića i ostale dečke uživo, ulaznice su dostupne putem sustava ulaznice.hr na sljedećoj poveznici: ulaznice.hr/r/CroatiaCup2024. Blagajna u dvorani Žatika bit će otvorena 3. siječnja od 13 do 19 sati, dok će na dan utakmica, 4., 5. i 6. siječnja, raditi od 13 sati.

Croatia Cup:

4. 1. 2024. – 17:00h

HRVATSKA – CRNA GORA

5. 1. 2024. – 17:00h

SLOVENIJA – CRNA GORA

6. 1. 2024. – 17:00h

HRVATSKA – SLOVENIJA

gustafi advent

ADVENT POREČ: Koncert Gustafa, predstave za djecu, izvlačenje novogodišnje lutrije Društva invalida i Tu i tamo bend

Foto Grad Novigrad

Županijska nagrada Istriana dodijeljena Giovanniju Cernogorzu, olimpijskom pobjedniku iz Novigrada