in

Poreč u prvoj utakmici Lige prvaka svladao Sesvete

Foto RK Poreč

Rukometaši Poreča i Sesveta odigrali su u subotu vrlo zanimljivu utakmicu u prvom kolu Lige za prvaka, a nakon infarktne završnice bodovi su ostali u Poreču. Iako su Sesvete kroz gotovo cijeli susret držale prednost, u samoj završnici sreća se okrenula na porečku stranu te je po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu stajalo 24:23.

Poreč je u ovu utakmicu ušao bez Mirka Petrova i Matije Rađakovića. U početnih deset minuta igralo se podjednako s obje strane uz greške iako je gostujuća momčad na samom startu povela 2:0. Domaći sastav do prvog vodstva (4:3) na utakmici stigao je nakon nove greške Sesveta i pogotka Tima Thossa. Uzvratile su ubrzo Sesvete serijom 3-0 i pobjegle na 7:5. 

Poreč se počeo mučiti u napadu i nikako nije mogao pronaći put do mreže, a jake Sesvete to kažnjavaju s novim lakim golovima te u 20. minuti postavljaju +4 (9:5) Do odlaska na odmor Poreč je uspio smanjiti na dva gola zaostatka uz pomoć obrana Davida Vladića.

Početkom drugog dijela Poreč se dodatno približio te stigao na samo gol zaostatka (12:13), no nove izgubljene lopte stigle su na naplatu pa umjesto izjednačenja Sesvete ponovno bježe i to u 45. minuti na +3 (17:14). Takva oscilacija se i nastavila jer je Poreč ponovno sustigao u 47. minuti golom Antonia Ljubića (17:18), pa ponovno gosti pobjegli na 20:17 nakon nerealiziranih napada Poreča. A došlo se i do zanimljive završnice na isti način. 

U 56. minuti nakon obrane Vladića i kontre Luke Vučića, Poreč postavlja 22:23. Ubrzo stiže i pogodak za 23:23, Sesvete u napadu gube loptu i ponovno Vučić zabija, ovoga puta za vodstvo Poreča. Ostalo je desetak sekundi do kraja, Sesvete su krenule u napad svim snagama, ali da dva boda ostanu u Poreču pobrinuo se Vladić sa svojom desetom obranom u susretu.

Najefikasniji u redovima Poreča bio je Tomislav Bošnjak s deset pogodaka, dok je četiri postigao Luka Vučić. Na vratima je David Vladić upisao deset obrana. Kod Sesveta predvodio je Ivan Dumenčić sa šest golova, dok su vratari ostali bez obrane.

U sklopu drugog kola Lige za prvaka Poreč gostuje kod Nexea, a utakmica je na rasporedu 26. veljače.

”Na početku Lige za prvaka došli smo do prva dva boda koja su jako bitna za držanje pri vrhu. U infarktnoj završnici smo pokazali karakter, hrabrost i jedno veliko zajedništvo koje krasi ovu momčad. Nakon malo lošijih pripremnih utakmica, poraza u Umagu i teškog Kupa, danas smo i uz mnogo bitnih izostanaka uspjeli pokazati da smo snažna momčad puna odličnih pojedinaca koja pretendira na sam vrh lige i mislimo da tamo i pripadamo. Sljedeći tjedan se okrećemo teškom gostovanju u Našicama gdje isto idemo dati sve od sebe”, rekao je nakon susreta David Vladić.

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka, 01. kolo:
RK Poreč – MRK Sesvete 24:23 (10:12)

Poreč: Krbavčić, Vladić 10 obrana (10+0); Muranović 3, Gavran, Thoss 1, Krajcar 2, Vučić 4, Đukanović, Popović, Čipraka, Plovanić 1, Radunović, Moslavac, Bošnjak 10, Ljubić 3
Sedmerci: 4/5
Isključenja: 4 minute (Ljubić 2, Plovanić 2)

Sesvete: Perić, Purić; Krndelj 5, Topić, Raužan, Papić 1, Dumenčić 6, Gotal, Vusić, Šuker, Krešić, Gavrić 3, Štrković, Hršak 4, Finek 4
Sedmerci: 3/3
Isključenja: 8 minuta (Štrković 2, Gavrić 2, Šuker 2, Papić 2)

Zlato i bronca za jedriličarke pulske Vege

covid korona maskica unsplash

Istra: U ponedjeljak tek četiri novozaražena, ali velik broj preminulih