in

Poreč u srijedu domaćin Dana sporta

Foto Dan sporta mladih - Telemach

U srijedu, 15. svibnja, Poreč će postati sportsko sjedište gdje će djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach Danu sporta, a Porečom će zavladati sportski duh, navijanje, smijeh i radost. Zbog loših vremenskih uvjeta Dan sporta prebačen je s rive u sportsku dvoranu Osnovne škole Finida.

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta u Poreču počinje u 9.15 sati, a na sportsko-edukativnom danu, u organizaciji Plazma Sportskih igara mladih i uz podršku Grada Poreča, sudjelovat će mnogobrojna djeca osnovnoškolskog uzrasta koja će se natjecati u graničaru i atletici.

Najbolje ekipe i atletičari izborit će plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati krajem srpnja u Rijeci.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi,  i ovu 28. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima.

U veljači Poreč je ugostio i sportsko-ekološki projekt „Zero Waste-Budi dio igre-Čuvajmo naš planet“ koji je nagrađen „Zelenim leptirom“ projekta Rezolucija zemlja. Izvrsna atmosfera i i kreativan način edukacije kroz igru i sport u OŠ Finide potakla nas je da i Telemach Dan sporta organiziramo za osnovnoškolce u Poreču.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, PAKET24 Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu, prijave su besplatne i dostupne na internetskoj stranici igremladih.hr.

Foto AK Maximvs Poreč

Porečki Maximvsi zapaženi na ekipnom Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju

Foto Karate klub Finida

Porečka Finida osvojila medalje na međunarodnom karate turniru