in

POREČ: U tijeku Svjetsko školsko prvenstvo u odbojci – sutra na Trgu slobode susret nacija

Azerbajdžan, Bugarska, Čile, Kina, Estonija, Francuska, Mađarska, Nepal., Nizozemska… samo su neke od zemalja koje sudjeluju na Svjetskom školskom prvenstvu u odbojci za mlađe od 15 godina koje se od subote odvija u Poreču. Prvenstvo je okupilo 400-tinjak natjecatelja iz 14 država i igra se u dvorani Intersport u Zelenoj laguni do zaključno 6. travnja.

Sutra, 3. travnja, održat će se kulturni dan i susret nacija na Trgu slobode. Kulturni dan posvećen je grupama djece natjecatelja i voditelja, a kojima će vodiči-volonteri iz Turističko-hotelijerske škole Antona Štifanića Poreč pokazati znamenitosti grada. Popodne, u sklopu programa susreta nacija, svaka će grupa predstaviti osobitosti svoje zemlje, a građani će moći kupiti suvenire. U slučaju lošeg vremena, susret nacija seli se u dvoranu Intersport Poreč, s početkom u 17 sati.

-Zahvaljujući velikoj sportskoj tradiciji, odličnoj sportskoj infrastrukturi i smještajnim kapacitetima, do sad smo okupili neka od najvažnijih i najvećih prvenstava ikad održanih u Hrvatskoj. No, upravo mladi su ono što nas najviše veseli i ponosni smo da u svom gradu svake godine možemo okupiti mlade iz cijelog svijeta na brojnim natjecanjima, izjavio je gradonačelnik Loris Peršurić.

Foto: Plava laguna

Šetimane fritaje do 30. travnja u središnjoj Istri

VRSAR: Danas starta teniski Perin memorijal s najboljim mladim igračima Europe