in

POREČ: Veliki uspjeh ekipe minibasketa na međunarodnom turniru u Trstu

Foto Manuel Paljuh

Ekipa minibasketa KK Poreč sudjelovala je za vikend 2. i 3. 9. na međunarodnom turniru ‘Nesbeda’ u Trstu i osvojila 2. mjesto na Turniru!To je veliki uspjeh za ovu ‘mladu po godinama’ ali brojnu ekipu, koja broji više od 30 članova, a koja nastavlja ‘rasti i sazrijevati’ kako igrački, tako u svim segmentima.Pod vodstvom trenera Damira Ljubovića, 10 igrača minibasketa, 10-tak roditelja, 6 članova Uprave, uživalo je u putovanju, druženju i igri dva dana u Trstu.Prva utakmica protiv jakih Mađara koji su na kraju i osvojili Turnir, pokazala je da se ekipa mora još ohrabriti, koncentrirati i nakon ljetne pauze ujediniti i iskoristiti svoj potencijal, koji nesumnjivo imaju.

Foto Manuel Paljuh
Foto Manuel Paljuh

Nakon 1. utakmice, iduće su dvije bile prava ‘rapsodija’ za publiku, trenera i igrače. Trener ih je bodrio i usmjeravao sa klupe, odnosno gotovo u terenu, igrači su se borili, bodrili, veselili i igrali kolektivnu igru. Sami podatak da su u 1./4. 2. utakmice protiv talijanske ekipe ‘Barcolana’ gubili 14:2 i izjednačili tu četvrtinu sa 16:16!!, govori o tome koliko su se borili. Nakon ovoga, sve četvrtine i ostale dvije utakmice bile su ‘na strani’ ekipe Poreča. Pravila igre su takva da jedan igrač smije igrati najviše 3/ 4 utakmice, te je trener imao za zadatak dobro posložiti ekipu i uvoditi stalne promjene u igru.

Za ekipu minibasketa u Trstu nastupili su: Ivan Benković, Rocco Radić, Raul Glavić Lakić, Tomas Paljuh, Samuel Kmet, Adrian Ljubović, Mate Sambriš, Gregor Papić, Petar Hrvatin i Matej Legović. Trener: D. LjubovićIvan Benković osvojio je nagradu za najboljeg igrača ekipe!Ova je ekipa, koja je protekle 2022./23. sezone osvojila 3. mjesto u Županiji, odraz zajedništva, poštovanja, discipline, borbenosti, veselja.

-Uprava Kluba se trudi osigurati svim ekipama u Klubu što više, kako međunarodnih, tako i domaćih utakmica i turnira, mimo službenih županijskih utakmica.Ekipu minibasketa i dječaka trenira i vodi kroz sezonu trener Marko Dojkić, a trener Damir Ljubović vodi ekipe pretkadeta i kadeta. Pozivamo ovim putem dječake i djevojčice od 6 godina na dalje da se upišu na košarku, poručuju iz ovog porečkog kluba.

Foto: Manuel Paljuh

dijete škola pisanje bilježnica školski pribor Foto free stock photos from www.picjumbo.com da Pixabay - Ilustracija

TAR: Općina sufinancira nabavu školskog pribora. Prijave otvorene

Foto Grad Poreč

POREČ: Više od 770 djece u vrtićima i jaslicama, upisano 50 djece više nego lani