in

POREČ: Županijski prvaci Roko Babić, Manuel Matošević, Nino i Tino Majcan

Na porečkom boćalištu u Špadićima odigrana su posljednja dva ovogodišnja kadetska boćarska prvenstva Istre na kojima su naslove županijskih prvaka osvojili Roko Babić iz Pazina i Manuel Matošević iz Svetog Lovreča mladih u parovima, te Nino i Tino Majcan iz Pazina u štafetnom izbijanju.

Posebno valja izdvojiti titulu 12-godišnjeg Babića i 11-godišnjeg Matoševića u parovima koji su u finalu sa 8:6 pobijedili Nina Majcana i Luigia Šimca iz Pazina, dok su u susretu za 3. mjesto Roko Jukić iz Istre Poreč i Tomas Jurcan iz Montižane također sa 8:6 savladali Tina Majcana i Matea Stihovića iz Pazina.

Nino i Tino Majcan su u štafeti po rezultatu pokazali da su trenutno daleko najbolji kadeti u Istri u ovoj disciplini, te su slavili ispred “srebrnih” Filipa i Simona Kajin iz Vrha, a brončanih Jurcana i Jukića, odnosno Šimca i Stihovića.

Nakon odigranih svih šest disciplina prvo ime ovogodišnjih kadetskih županijskih prvenstava je Nino Majcan koji je osvojio svih šest medalja, po dvije zlatne, srebrne i brončane. Slijedi ga Filip Kajin sa po dva zlatna i srebrna odličja. (IBS)

FOTO: Najbolji istarski kadetski boćari u parovima.

POREČ: Dodijeljena prva bespovratna sredstva za poticanje poduzetništva, prijave do kraja godine

Bez vode u srijedu okolica Poreča