in

Porečani slave! U Velom Joži pala Gorica

Foto Rukometni klub Poreč

Rukometaši Poreč ostvarili su svoj cilj. U zadnjoj utakmici Lige za prvaka slavili su nad Goricom 28:23 (15:13) i tako osigurali četvrto mjesto, mjesto koje vodi u razigravanje za prvaka. Nošeni sjajnom podrškom s tribina, Porečani nisu dopustili Gorici da uzme vodstvo iako su protivnici u nekoliko navrata izjednačili rezultat. 

Otvorio je Poreč susret s 2:0, a gostima iz Gorice bilo je potrebno deset minuta da ulove ritam i izjednače (5:5). Porečani su dobro izgledali na terenu, a Petar Krupić, Matija Car i Tomislav Bošnjak 3-0 serijom sredinom prvog dijela odvode svoju momčad na ponovnih +2 (8:6). Do tri gola prednosti stiglo se nakon sjajne reakcije Antonija Ljubića u obrani na koju se nadovezao golom Lucian Krajcar i razveselio mnogobrojnu publiku.

No, nije dugo trajalo jer je u 28. minuti Jure Čakarić postigao svoj drugi gol na utakmici koji je označio novo izjednačenje i novu izvjesnost (13:13). Ipak, dobra reakcija obrane omogućila je Poreču dva brza i laka gola tako da je kontrom gotovo s istekom sirene, Poreč osigurao dva gola prednosti uoči odlaska na odmor.

Foto Rukometni klub Poreč
Foto Rukometni klub Poreč

Gorica je imala vrlo dobro otvaranje drugog dijela s dva uzastopna gola te se u nekom egalu igralo sljedećih deset minuta. U jednom trenutku probudili su se i Mislav Turčić i Bruno Ćopić na vratima koji kao da su se nadmetali jer smo vidjeli pet uzastopnih obrana. Taj golmanski zalet najviše iskorištava Poreč koji u 45. minuti bježi na svoju najveću razliku u susretu, +4 (22:18).

Pivot Antonio Ljubić, prvo ime susreta s devet golova, od 47. do 54. povezao je četiri uzastopna pogotka i pet minuta prije kraja postavio 26:21. Pokušala je Gorica agresivnom obranom koja je izašla do centra poremetiti ritam i uloviti priključak, a iako su zamalo uspjeli, Poreč mirne glave zabija nova dva za konačnih 28:23 i potvrdu četvrtog mjesta u Ligi za prvaka.

Poreč je do velikog slavlja nosio Antonio Ljubić s devet pogodaka, Bruno Ćopić sakupio je šest obrana, dok je David Vladić imao tri. Kod Gorice najbolji je bio Jakov Dujić s pet golova, a na vratima je Mislav Turčić obranio devet lopti.

Pred rukometašima Poreča sada je razigravanje za Europu protiv trećeplasiranih Sesveta. Igra se tko prvi do šest bodova. Treće mjesto donosi sigurno mjesto u Europi, a pretpostavka je da će i četvrto mjesto značiti isto, ovisno o rezultatima tj. sudionicima Kupa Hrvatske.

“Odigrali smo odlično danas. S mog stajališta gledanja, što se tiče borbe i htijenja, sve je bilo na visokoj razini. Sve što smo se dogovorili u svlačionici su dečki i napravili. Mogli smo možda i ranije prelomiti utakmicu da nismo radili greške, ali i one su sastavni dio sporta. Čestitam svojim dečkima na važnoj pobjedi, a Gorici na fer i korektnoj igri. Želim se i zahvaliti svima koji su nas došli podržati večeras”, bile su riječi trenera Ilije Lovrinovića nakon slavlja nad Goricom.

“Na kraju jedna jako dobra utakmica, sreća je danas bila na našoj strani. Mislim da smo danas pokazali da smo prava ekipa i borili smo se do samoga kraja. Ovim putem čestitao bih ekipi Gorice, a mi se okrećemo treninzima jer nas očekuju utakmice protiv Sesveta gdje ćemo pokušati nastaviti dobar niz od danas”, rekao je nakon utakmice Antonio Ljubić.

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka, 10. kolo:
RK Poreč – HRK Gorica 28:23 (15:13)

Poreč: Vladić 3 obrane (2+1), Ćopić 6 obrana (6+0); Muranović, Popović, Krajcar 3, Car 4, Petrov, Boka, Krupić 2, Malinarich 1, Rađaković 2, Čipraka, Ikanović 3, Bajan 1, Bošnjak 3, Ljubić 9
Isključenja: 8 minuta (Ikanović 4, Krajcar 2, Ljubić 2)
Sedmerci: 1/2

Gorica: Turčić 9 obrana (9+0), Sladoljev; Turkalj, Dujić 5, Goričanec 4, Jurić 6, Čakarić 3, Cvitaš, Cundeković, Malin 1, Varjačić, Svržnjak, Barišić, Tomljanović 4, Cikatić
Isključenja 10 minuta (Tomljanović 6/CK, Barišić 2, Svržnjak 2)
Sedmerci: 4/5

Izvor: Rukometni klub Poreč

mjerenje brzine Ilustracija - Foto Policijska uprava vukovarsko-srijemska mup mjerenje brzine

Radari u Istri u nedjelju 7. svibnja 2023.

foto tz funtana jhrana riblj delicija

Probajte lokalne delicije na gourmet manifestaciji “Funtanjanski gušti”