in

Porečke gimnastičarke izvrsne – Petra Belević izborila odlazak na Europsko prvenstvo

Proteklog vikenda su u Osijeku odražana dva natjecanja u ritmičkoj gimnastici, u subotu Rondo cup gdje su se natjecale sve kategorije gimnastičarki hrvatskih klubova, a u nedjelju 2. kolo Cro gym lige gdje su se natjecale najbolje juniorke i seniorke Hrvatske.

Porečanke su se vratile sa odličnim rezultatima. Najmalađa Rita Gulić je osvojila 5. mjesto u vježbi bez rekvizita, mlađa kadetkinja Lea Jugovac je osvojila 1. mjesto u vježbi sa obručem, te 4. mjesto u vježbi sa loptom, te je ukupno druga. Juniorka Ana Cvitković je osvojila 3. mjesto u vježbi sa loptom, te 6. mjesto u vježbi sa obručem. Predjuniorka Gresa Ramadani je u A programu osvojila 1. mjesto u vježbi sa obručem, te 1. mjesto u vježbi sa čunjevima, a juniorka Petra Belević je osvojila dva 1. mjesta u vježbama sa loptom i trakom, te 2. mjesto u vježbi sa čunjevima.

Petra se u nedjelju natjecala i na 2. kolu Cro gym lige te je osvojila dva 1. mjesta u vježbama s loptom i čunjevima, 3. mjesto u vježbi sa trakom, te 5. mjesto u vježbi sa vijačom, te je u ukupnom poretku juniorki druga. Petra je rezultatima u ova dva kola osigurala ulazak u reprezentaciju i izborila odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati od 26. do 29. studenog u Kijevu u Ukrajini.

Na Sveučilištu Jurja Dobrile od 20. listopada nastava u potpunosti online

VRSAR: Magdalena Glavaš osvojila 2. mjesto na Državnom natjecanju iz Njemačkog jezika