in

Porečke odbojkašice pobijedile Olimpik, a izgubile od Marine Kaštele

Foto: OK Poreč
Porečke odbojkašice pobijedile Olimpik, a izgubile od Marine Kaštele

Protekle srijede odbojkašice Poreča odigrale su zaostalu utakmicu 12. kola Suprelige protiv ekipe OK Marine Kaštele, te ubilježile poraz uz rezultat 0:3 (11:25; 17:25; 21:25). Time su Kaštelenke uzvratile istom mjerom za poraz koji su doživjele na svom parketu. Je li to trenutni odnos snaga dviju ekipa koje se bore za opstanak u Superligi ili je to bila pila naopako trenera Miodraga Stojakovića pred početak lige za opstanak? Pitanje je na koje odgovor slijedi za dva, tri tjedna.

Međutim već u subotu, iako su na put otišle sa samo osam igračica protiv drugoplasirane Superlige, ekipe OK Olimpika iz Zagreba, u jednoj manje važnoj utakmici mlade igračice Poreča prikazale su igru koja nije imala nikakve dodirne točke kako u zalaganju tako i kvaliteti igre s utakmicom odigranom tri dana prije u Poreču. Dakle, protiv Olimpika zabilježile su sigurnu pobjedu od 3:1 (25:17; 25:21; 16:25; 30:28).

Da mogu ako poslože glave savladati i pritisak rezultata pokazao je četvrti set koji je završio 30:28, nakon čak pet neiskorištenih meč lopti sa strane Porečanki i jedne igračica Olimpika.
S puno više uspjeha krenule su u takmičenje djevojčice i mlađe kadetkinje koje su svoje prve utakmice u drugom dijelu sezone igrale u gostima. Tako su djevojčice svoje gostovanje „odradile” u Umagu gdje su zasluženo pobijedile s 2:1 (14:17; 8.17; 12:17). S malo više koncentracije pobjeda je mogla biti maksimalna pošto su u provom setu ispustile vodstvo od 14:9 , međutim u sljedeća dva seta ekipa Poreča je pokazala svoju pravi igru koja ih je dovela do sedme prvenstvene pobjede.

OK Poreč je nastupio u sastavu :  Prodan Ema, Purini Tea, Rajko Dora, Terzić Melani, Mikec Chiara Ana, Čehić Zita, Vošten Nina, Cadum Zara, Vasiljević Ema, Kiš Ana, Cvitković Dora, Janko Eva Barbara.
I za kraj mlađe kadetkinje koje su gostovale u Vodnjanu, te odigrale dvije utakmice protiv ekipa OK Vodnjan i OK Veli Vrh. Mlade Porečanke pokazale su još jednom svoj talent i znanje te ubilježile dvije više nego zaslužene pobjede. OK Vodnjan 2:0 (25:8; 25:18), OK Veli Vrh 2:0 (25: 04; 25:13). Porečanke trenutno zauzimaju četvrto mjesto u Županijskoj ligi s velikim šansama da poprave svoj plasman.


Tijekom tjedna nema pauze od nastupa tako da u utorak i srijedu svoje nastupe ima  kadetska ekipa koja gostuje u Vodnjanu, te juniorke u Umagu, očekuju se naravno dobre vijesti sa oba gostovanja.


Sljedeći vikend bit će bogat odbojkaškim utakmicama u Poreču (Veli Jože), jer nastupaju djevojčice protiv ekipe OK Novigrad 1 i 2, mlađe kadetkinje putuju u Labin, a kadetkinje u Rovinj. I naravno prva ekipa OK Poreča igra zadnju utakmicu regularnog dijela prvenstva u dvorani Veli Jože: domaće igračice dočekuju ekipu OK Brda Split, nakon koje će se znati točan poredak četiri ekipe (OK Kaštela Cemex, OK Enna Vukovar, OK Brda Split i OK Poreč) u mini ligi za opstanak u društvu najboljih klubova Hrvatske.

Igračice Poreča nadaju se nešto većoj posjeti i pomoći publike u ovoj važnoj utakmici.

Autor: Odbojkaški klub Poreč

Ženski kuglački klub Istra Poreč (ŽKK Istra)

Kuglačice Istre zabilježile uvjerljivu pobjedu protiv ekipe Đakova: ISTRA – ĐAKOVO 7:1

Amsterdamska koalicija: Nasilje, šovinizam i mržnja postali su hrvatski brend

Amsterdamska koalicija: Nasilje, šovinizam i mržnja postali su hrvatski brend