in

POREČKI DELFIN nakon 2 godine pauze – Uz velik broj domaćih i Mađara na maratonu gotovo 800 plivača

Porečki delfin 2022. - Foto Loris Peršurić Facebook

Međunarodni sportsko-rekreativni plivački maraton Porečki Delfin održan je 21. put danas, u subotu 3. rujna u Poreču, sa startom i ciljem na plaži Borik ispod hotela Zagreb i Pical.
Jedinstveni plivački maraton s ove strane Jadrana svake godine okuplja stotine plivača rekreativaca, obitelji s djecom, mlade i stare iz naše i brojnih drugih zemalja koji plivaju s prekrasnim pogledom na Pešekru i starogradsku jezgru. Mada se očekivalo manje sudionika nego prijašnjih godina, brojni okupljeni rekerativci beć na prvom startu u 9 satu dali su naslutiti da će ih biti mnogo više. Bilo je tu osim domaćih ljudi iz cijele Istre, te turista iz Mađarske, Slovenije, Njemačke, Italije, Austrije, Nizozemske… Već ih je odmah ujutro bilo 500-tinjak, a broj je tijekom dana narastao do oko 770.

Porečki delfin 2022. - Foto Tanja Kocijančić
Porečki delfin 2022. – Foto Tanja Kocijančić

Zbog suradnje s mađarskom županijom Somogy te gradom Siofokom na jezeru Balaton gdje se održava sličan maraton po uzoru na koji je prije dva desetljeća i pokrenut Porečki delfin, najveći broj sudionika tradicionalno dolazi iz Mađarske, a danas ih je bilo blizu 300.

Porečki delfin 2022. - Foto Tanja Kocijančić
Porečki delfin 2022. – Foto Tanja Kocijančić

-Poreč je sportski grad. Imamo bogatu i razvijenu sportsku infrastrukturu, u grad stalno dovodimo velike sportske manifestacije, a ono što me posebno veseli je velik broj rekreativaca i sportaša po čemu smo u vrhu u Hrvatskoj. Imamo više od 50 sportskih klubova pa se može reći da ima za svakog ponešto. Poreč se dugi niz godina razvijao i gradila se sportska infrastruktura, to se i nastavlja pa imamo prvo igralište u budućem nogometnom kampusu, a dogodine još i jedno. Što se plivanja tiče, i dalje nam je u fokusu veliki gradski bazen pored sportske dvorane, ali to će trenutno morati pričekati jer nam je u fokusu gradnja vrtića, komentirao je na početku manifestacije gradonačelnik Loris Peršurić.

Delfin je najmasovnija rekreativna plivačka manifestacija na našem Jadranu, kazao je direktor TZ-a Nenad Velenik.

Porečki delfin 2022. - Službeno označen početak 21. izdanja
Porečki delfin 2022. – Službeno označen početak 21. izdanja

-Nakon dvije godine stanke ova verzija Delfina mora biti jaka i dobra, a imamo sve predispozicije – sunce, mirno more i publiku po cijeloj plaži, izjavio je Velenik.
Manifestacija je ove godine održana u organizaciji Sportske zajednice grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča, uz potporu Grada Poreča i tvrtke Valamar Riviera d.d. Protekle dvije godine nije se održala zbog pandemije, pa su mnogi dočekali ovogodišnje izdanje. Srećom, iako je danima bilo najavljeno loše vrijeme, subota je osvanula sunčana, s ugodnom temperaturom i mirnim morem, što je također pogodovalo velikom broju plivača rekreativaca svih dobi.

Porečki delfin 2022. - Foto Tanja Kocijančić
Porečki delfin 2022. – Foto Tanja Kocijančić

Kao i uvijek, bilo su dozvoljena sva plivačka pomagala, a svaki je sudionik mogao birati može li otplivati 1.500 metara trase za brončanu, 3.000 za srebrnu ili 5.000 metara za zlatnu medalju. Svatko tko je dosegnuo jednu od točaka dobio je medalju i majicu. Osim toga, u cijenu kotizacije od sto kuna po osobi bila je uključena i voda, voće za osvježenje i ručak nakon utrke. Organizatori su osigurali i garderobu, mjerenje tlaka, a svaki sudionik dobio je i narukvicu za registraciju i mjerenje vremena. Staza je u potpunosti bila označena, a uz liječničke timove i pripadnike Crvenog križa koji su dežurali, uz stazu su dežurali i barkarjoli koji su također nudili osvježenje i prijevoz za one koji su htjeli na obalu.

Delfin je bio i ostao najmasovniji plivački maraton na Jadranu i zaštitni znak rekreativnog plivanja na našem području.

 delfin-pocetak-5-plivanje-2022.jpg 3. rujna 2022.
Orkestar mladih Porečki delfin – Foto Tanja Kocijančić
Porečki delfin 2022. - Foto Tanja Kocijančić
Porečki delfin 2022. – Foto Tanja Kocijančić
Porečki delfin 2022. - Foto Tanja Kocijančić
Porečki delfin 2022. – Foto Tanja Kocijančić

opća bolnica pula

BOLNICA PULA – Nove upute i sigurnosne mjere za posjete i pacijente

trgovina butiga market ilustracija

Povučen popularni mesni proizvod zbog bakterija