in

Porečki Jadran osvojio derbi protiv Crikvenice

Foto NK Jadran Poreč

Nogometaši porečkog Jadrana protekle subote ostvarili su minimalnu, ali veliku pobjedu protiv branitelja naslova 3.HNL Zapad, NK Crikvenice. Jedini pogodak na susretu djelo je Olivera Sumića iz jedanaesterca u 81. minuti. U tvrdoj i pravoj derbi utakmici, po ugođaju dostojne višeg ranga natjecanja, igrači Dalibora Šurana organiziranom i pametnom igrom došli su do vrijedne pobjede i smanjili razliku za vodećom Crikvenicom na samo 2 boda

Uz Vlizla i Sumića koji su prevagnuli u napadačkom dijelu, vratar Antonio Pavlić je u nekoliko situacija obranio velike šanse gostiju, dok vrijedi istaknuti i juniora Filipa Mendikovića, koji je startao u prvoj seniorskoj utakmici pokazao da može biti jedan od bitnih igrača u budućnosti porečkog nogometa.

Trener Šuran nije skrivao zadovoljstvo nakon utakmice i povratka u bitku za naslov prvaka: “Drago mi je da smo napokon dobili odličnu ekipu Crikvenice, drago mi je zbog dečkiju i svih u klubu. Bez obzira na to što na je nedostajalo četiri, pet standardnih prvotimaca, svi dečki koji su igrali opravdali su povjerenje. Najviše me veseli da je danas s prvi put igrao junior Filip Mendiković, mogu reći da je odigrao na visokom nivou, veseli me dolazak vala mladih igrača. Nismo ušli baš najbolje u utakmicu, prvih dvadesetak minuta ušli smo bojažljivo, kao da smo ispitivali snagu protivnika. Nakon toga smo vidjeli da Crikvenica nije bauk, počeli smo igrati, u prvom dijelu imali smo dvije, tri šanse iz prekida. U drugom poluvremenu pohvalio bih Roberta Vlizla, već je treću utakmicu riješio kada je ušao, danas je na njemu bio dosuđen kazneni udarac iz kojega smo zabili pogodak. Moram biti zadovoljan nakon pobjede protiv Crikvenice, kojoj smo nanijeli prvi poraz ove sezone.”

Težak raspored za NK Jadran se nastavlja i naredne subote kada je na rasporedu još jedan derbi protiv najbližih susjeda iz NK Novigrad koji je na rasporedu u subotu 13.11. u 14:00 na stadionu Laco u Novigradu. 

Uz seniore, i mladi nogometaši su odigrali svoje prvenstvene utakmice i polako privode kraju jesenski dio natjecanja u svojim kategorijama. 


JADRAN-POREČ – CRIKVENICA 1:0Igralište Veli Jože. Gledatelja: 200.Sudac: Ante Čulina (Zagreb)Strijelac: 1:0 Sumić (81-11 m)Žuti kartoni: Užila, Bernobić (Jadran-Poreč), Mazzarolli, Imeraj, Bogdanić, Merle (Crikvenica)JADRAN POREĆ: Pavlić, Ilić, Užila, Al Tharwan (90 Leko), Lepinjica, Ivetić, Sumeić, Mendiković, Abramović, Terlević (75 Vlizlo), Bernobić. Trener: Dalibor ŠuranCRIKVENICA: Baričević, Prpić, Bogdanić, Mazzarolli, Butorac, Šarković, Buršić (75 Husejnović), Imeraj, Merle, Mašić, Antanasković. Trener: Tomislav Lopac


Rezultati Škole nogometa NK Jadran Poreč: 

Početnici – U9A – NK Jadran Poreč – NK Rovinj 14 – 0
Početnici – U9B/C – NK Funtana – NK Jadran Poreč 1 – 8
Početnici – U9C – NK Funtana – NK Vrsar 


Predtakmičari – U11A -NK Jadran Poreč – NK Rovinj 6 – 0
Predtakmičari – U11B/C – NK Funtana – NK Jadran Poreč 0 – 2
Predtakmičari – U11C – NK Funtana – NK Novigrad II 3 – 1
Predtakmičari – U11C – NK Višnjan – NK Funtana 1 – 4


Mlađi pioniri -U13A – NK Uljanik Pula – NK Jadran Poreč 2 – 0
Mlađi pioniri – U13B – NK Jadran Poreč – NK Pazinka Pazin 1 – 0
Stariji pioniri U15A – NK Uljanik Pula – NK Jadran Poreč 3 – 0
Stariji pioniri U15B – NK Jadran Poreč – NK Pazinka Pazin 1 – 5


Seniori – NK Jadran Poreč – NK Crikvenica 1 – 0 (Sumić)

maskica maska korona covid

Istarski Stožer: I dalje velik broj novozaraženih i hospitaliziranih

policija granica granična mup ilustracija

Uhićen i krijumčar koji je pokušao pregaziti policijskog službenika