in

Porečki Jadran teško poražen od Intera iz Zaprešića, slijedi težak derbi u Labinu

Seniori NK Jadran Poreč poraženi su jučer u 1/16 finala Kupa Hrvatske od Intera iz Zaprešića rezultatom 3-7. U utakmici prepunoj zanimljivih akcija, prilika i golova, igrači trenera Dalibora Šurana su 60. minuta pružali dobar otpor Divu iz predgrađa, ali su u posljednih 30. minuta u želji za izjednačenjem pali sa snagom, što je Inter i iskoristio i zasluženo pobijedio. 

Inter je bolje ušao u utakmicu, poveo golom Mitrovića u 23.minuti, a Mamut je nekoliko minuta kasnije promašio udarac s 11m, Miljanić je utakmicu vratio u egal golom u 30.minuti, a Tsonev lijepim golom nekoliko sekundi prije kraja 1.poluvremena donio vodstvo Interu. Početkom 2.poluvremena, Zaprešićani su sa 2 brza pogotka, Tchuamenija u 46.min i Tsoneva u 51.min iznenadili domaćine, koji se nisu predali i golovima Sumića u 53. minuti i Miljanića u 58. minuti pokazali da mogu parirati prvoligašu. Inter je potvrdio pobjedu golovima Galića u 63.min i Mitrovića u 78. minuti i 88. minuti koji su pogodili za konačan rezultat.

Trener Dalibor Šuran: “Čestitam Interu na zasluženoj pobjedi. Šteta što je rezultat takav, vjerojatno i prevelik i nerealan, ali mi smo pružili dobar otpor i u želji za izjednačenjem popustili u fazi obrane. Dotukli su nas golovi u zadnjoj minuti 1.poluvremena i početkom 2.poluvremena, ali smo nakon svega toga pokazali karakter i uspjeli se vratiti na 4-3. Čestitam mojim dečkima na čvrstoj i borbenoj igri, pokazali su da u pojedinim trenucima igre mogu parirati prvoligašima. Najviše mi je žao što smo primili par jeftinih golova i nismo bili koncentrirani u pojedinim trenucima igre, a to je Inter znao iskoristiti. Zahvalio bi se publici koja nas je došla bodriti u dosta velikom broju, a pogotovo našim najvjerninim navijačima Šajetama koji su nas bodrili tijekom cijele utakmice.”

Pred nogometašima Jadrana je teško gostovanje u još jednom istarskom derbiju protiv NK Rudar, u Labinu u subotu u 17 sati. 

Od ostalih klupskih selekcija, kadeti i juniori su domaćini NK Rudaru u nedjelju u Zelenoj Laguni u 16:00 i 18:00 sati, dok veterani nastupaju na Veteranskom prvenstvu Hrvatske, koje se od 27.-29.09. održava na terenima u Zelenoj Laguni.

POREČ – SRC Veli Jože – KUP HRVATSKE – 1/16 FINALA
SUDAC: Fran Jović (Zagreb) POMOĆNI SUCI: Dario Kolarević i Mile Varivoda (oba Zagreb) – DELEGAT: Ivan Smokrović (Rijeka)

JADRAN – INTER ZAPREŠIĆ 3:7 (1:2)

Strijelci: 0:1 Mitrović 23′, 1:1 Miljanić 30, 1:2 Tsonev 45′, 1:3 Tchuameni 46′, 1:4 Tsonev 51′, 2:4 Sumić 53′, 3:4 Miljanić 58′, 3:5 Galić 63′, 3:6 Mitrović 78′, 3:7 Mitrović 88′

Žuti kartoni: Banić, Pavlić, Videkić, Sumić, Mofardin (Jadran) Savić, Mitrović, Postonjski (Inter Zaprešić)

JADRAN: Pavlić, Leko, Mofardin, Tomić, Miljanić (85. Ilinčić), Vlizlo (61. Užila), Sumić, Videkić, Banić (73. Šegon E.), Radman, Romić.
Trener: Dalibor Šuran

INTER ZAPREŠIĆ: Matković, Grgić, Postonjski, Tsonev (84. Vasilj), Mamut (46. Tchuameni), Vego, Savić, Bosec, Mitrović, Galić, Ljubić (61. Mlinar).
Trener: Samir Toplak

VABRIGA: Počinju treninzi korektivne gimnastike

U porečkom Diamantu opet počinju fitness programi – GORAN PEIĆ–GAVRAN: “Novost su treninzi za tinejdžere”