in

Porečki rukometaši poraženi u gostima

Rukometaši Poreča upisali su poraz u posljednjoj gostujućoj utakmici sezone. Bez petorice igrača Porečani se nisu mogli nositi s Dubravom koja je slavila s rezultatom 32:24 (16:9). Pred Porečom je sada posljednja utakmica sezone kada u Poreč stižu Sesvete. Utakmica je na rasporedu u srijedu, 16. lipnja, s početkom u 19 sati, a prijenos će biti na YouTube kanalu HRS-a. U toj posljednjoj utakmici odlučivat će se o konačnom poretku na tablici te eventualnom mjestu u Europi.

Desetkovani Poreč na istok Zagreba doputovao je bez Antonija Pribanića, Matije Rađakovića, Vedrana Mataije, Ariana Lugara i Leonarda Nikića. Trener Ilija Lovrinović mogao je računati na 14 imena koji su davali svoj zadnji atom snage na terenu svih 60 minuta. 

Gledali smo dosta nervozan start s obje strane na samom startu pa smo prvi gol vidjeli tek u drugoj minuti kada zabija Luka Moslavac. Ubrzo je Dubrava poravnala. Nastavile su se tehničke greške uz obrane vratara s obje strane pa smo novi zgoditak vidjeli tek u devetoj minuti kada s linije sedam metara Filip Glavaš zabija za 2:1.

Imao je Poreč par prilika za odvojiti se, ali na putu je stajao Domagoj Grahovac koji se nakon ove sezone pozdravlja s golmanskim dresom, a Dubrava u 12. minuti preokreće na 4:2. Poreč se mučio u napadu, ali i obrana nije bila dovoljno čvrsta da zaustavi Dubravin nalet te je domaćin otišao na +3 (7:4) u 17. minuti. Do potpunog sloma dolazi se u posljednjih deset minuta prvog dijela kada mladi Porečani nisu mogli pratiti tempo protivnika, a Dubrava je lakim golovima do odmora pobjegla na +7 (16:9).

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakve promjene na terenu, a ni u rezultatu. Dubrava je u jednom trenutku pobjegla i na +9, ali je Poreč preko Antonija Ljubića u 39. minuti smanjio na 15:21. Bilo je jasno da se ova utakmice ne može više vratiti, a na ozljedama prošaranoj porečkoj ekipi je bilo pokušati što više smanjiti zaostatak. Kod Dubrave najistaknutiji u tih drugih 30 minuta bio je Rudolf Zvonimir Šafranko.Na kraju je zavšrilo 32:24 u korist Dubravaša.

Kod Poreča je najefikasniji bio Matej Medved sa sedam pogodaka, pet je dodao Antonio Ljubić, a na vratima su Krbavčić i Vekić upisali sedam obrana. Dubravu je do slavlja vodio Rudolf Zvonimir Šafranko koji je postigao sedam golova, a na golu je Domagoj Grahovac sakupio osam obrana.

Liga za prvaka, 9. kolo:
RK Dubrava – RK Poreč 32:24 (16:9)

Dubrava: Matov, Marković, Grahovac 8 obrana (8+0), Ivanković 2, Bahtijarević 3, Mandić, Šalić 1, Turčić 1, Lisac 6, Vučelić 2, Godec 2, Malbašić 2, Šafranko 7, Obradović, Kaštelan, Patrk 3
Sedmerci: 3/3
Isključenja: 10 minuta (Ivanković 4, Šalić 2, Godec 2, Obradović 2)

Poreč: Krbavčić 3 obrane (3+0), Vekić 4 obrana (4+0); Muranović 2, Medved 7, Petrov, Moslavac L. 5, Malinarich, Čipraka, Plovanić 1, Moslavac K., Ikanović, Vinković, Glavaš 4, Ljubić 5
Sedmerci: 3/3
Isključenja: 6 minuta (Medved 2, Plovanić 2, Muranović 2)

POREČ/ROVINJ: Flavia Paliaga izborila odlazak na Europsko prvenstvo!

POREČ: Matija Lisec i Ivan Diklić najbolji na utrci u Brtonigli