in

Poslastica za ljubitelje rukometa: U Poreč stižu Sesvete

Foto Rukometni klub Poreč

Pred rukometašima Poreča je zadnja od tri uzastopne domaće utakmice, a ona donosi pravu poslasticu. U Poreč stižu Sesvete, dobro poznat protivnik protiv kojeg u posljednjih nekoliko sezona uvijek igramo za drugu ili treću poziciju u domaćem prvenstvu. Utakmica je na rasporedu u subotu, 26. studenog, s početkom u 18 sati, a prijenos će biti na You Tube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza.

Momčad Silvija Ivandije u prvom susretu ove sezone ostavila je Poreč bez rješenja u napadu i slavila 30:23, a dobru igru pretočila je i u europske utakmice u EHF Europskom kupu. Sesvete se trenutno nalaze na drugom mjestu Lige B s 15 bodova, dok ih Poreč slijedi na trećem s dva boda manje. Porečki će se rukometaši tako pokušati osvetiti za poraz iz četvrtog kola Paket24 Premijer lige.

Naš trener Ilija Lovrinović zna koliko je teška utakmica pred njegovim igračima, ali vjeruje da mogu odigrati najbolju utakmicu ove sezone.

“U subotu nas čeka jako težak protivnik, po meni treća momčad Hrvatske. Sesvete su vrlo kvalitetna momčad koja svoju kvalitetu potvrđuje i na europskoj sceni, ali ja vjerujem u svoje dečke. Smatram da ako u subotu budemo pravi da možemo ostaviti dva boda u Poreču. Sigurno je da ćemo morati odigrati našu najbolju utakmicu, jaku i kvalitetnu obranu te strpljiv napad. Pozivam sve navijače da nas dođu podržati u što većem broju!”

Kratak i jasan bio je Lucian Krajcar, koji je do sada postigao 37 pogodaka.

“U goste nam stiže vrlo kvalitetna momčad Sesveta. Mi ćemo dati sve od sebe da dva boda ostanu u Poreču. Pozivam sve navijače da nas dođu bodriti u što većem broju.”

Od 2017., kada su Sesvete ušle u najviši rang hrvatskog rukometa, ova dva kluba odigrala su 13 međusobnih susreta. Devet puta slavio je Poreč, a četiri puta pobjeda je otišla u ruke Sesveta. Možda jedna od najvažnijih pobjeda nad Sesvetama bila je ona 16. lipnja 2021. kada smo slavljem 28:24 osigurali broncu u Hrvatskoj, odmah iza PPD Zagreba i Nexea.

Fotografija: MRK Sesvete vs RK Poreč,Paket24 Premijer liga, 4 kolo, Sesvete, Zagreb, 02.10.2022., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Autor: Rukometni klub Poreč

Foto OŠ V. Nazora Vrsar

VRSARSKI učenici osvojili medalju na Županijskom natjecanju iz stolnog tenisa

Foto Istarska županija

Predstavljeni strip i slikovnica „Heroji svakodnevice“ iz EU projekta FIRESPILL