in

PPD Zagreb očekivano porazio Porečane

Foto RK Poreč

Rukometaši Poreča očekivano su u petak poraženi u 11. kolu Paket24 Premijer lige od hrvatskog prvaka, PPD Zagreba.

No, unatoč izgubljena dva boda, domaći igrači nisu se predavali ni trenutka, a na terenu su priliku dobili svi igrači Ilije Lovrinovića. Sada se Poreč okreće sljedećem susretu protiv Spačve u borbi za nove bodove i ostanak prvi vrhu tablice.

Kao što je i najavio, trener Ilija Lovrinović priliku je dao mlađim igračima i igračima s manjom minutažom do sada. A igra, početak je bio zanimljiv. Nakon pet minuta igre stajalo je samo 1:0 za goste, a s naše strane je David Vladić imao upisane dvije obrane. No, ubrzo je PPD Zagreb poveo 3:0, a naši igrači u napadu nisu postigli gol zbog tehničkih grešaka.

Sve je promijenio Lucian Krajcar koji postiže tri uzastopna gola (dva iz sedmerca) i približava Poreč na 3:4. Kvaliteta PPD Zagreba je bila neupitna pa je tako gostujuća momčad u prvom poluvremenu u 28. minuti stigla na +6 (14:8) što je bila i njihova najveća prednost. Domaći igrači davali su sve do sebe na terenu, a na poluvrijeme se otišlo pri 9:14.

Drugi dio susreta nije donio nikakve bitne promjene u rezultatu, a u igri Poreča svi igrači su dobili minutažu na terenu. Početkom PPD Zagreb upisao je 17:10, ali je Poreč to smanjio. Najbliže smo stigli na 16:21 golom Krajcara, a Erik Krbavčić je upisao nekoliko obrana na golu. Na kraju tih pet golova razlike nije se mijenjalo. Po posljednjem sučevu zvižduku stajalo je 22:27.

Kod Poreča najefikasniji bio je Lucian Krajcar sa sedam pogodaka, a tri u upisali Tomislav Bošnjak i Antonio Ljubić. Na vratima Erik Krbavčić imao je šest obrana, a David Vladić četiri. Kod PPD Zagreba istaknuo se Davor Ćavar sa sedam golova, šest je dodao Luka Lovre Klarica, a Filip Ivić sakupio je osam obrana.

U sljedećem kolu Poreč ide na gostovanje kod Spačve. Bit će to bitna utakmica za ostanak pri vrhu tablice, a susret je na rasporedu u subotu, 4. prosinca, u 19 sati.

Paket24 Premijer liga, Liga A, 11. kolo:

RK Poreč – RK PPD Zagreb 22:27 (9:14)

Poreč: Krbavčić 6 obrana (6+0), Vladić 4 obrane (4+0); Krajcar 7, Vučić 2, Petrov, Boka 1, Popović, Malinarich 2, Čipraka 1, Radunović 2, Moslavac, Ikanović 1, Vinković, Bošnjak 3, Ljubić 3Sedmerci: 6/7Isključenja: 8 minuta (Ljubić 2, Krajcar 2, Petrov 4)

PPD Zagreb: Slavić 1 obrana (1+0), Ivić 8 obrana (7+1); Šipić 1, Vistorop 1, Ćavar 7, Mandić 2, Faljić, Klarica 6, Srna, Klis 3, Kraljević 1, Sirotić, Matanović 3, Ravnić 1, Hrstić, Grahovac 2Sedmerci: 7/7Isključenja: 12 minuta (Grahovac 4, Šipić 2, Srna 2, Kraljević 2, Ravnić 2)

ženska rukometna reprezentacija foto HRS

U Poreču “Kraljice šoka” igraju protiv Slovenije u Žatiki

maska maskica korona covid

Istra: Nažalost još dvoje umrlih u bolnici. Broj novozaraženih ispod 200