in

Pulski judaš Robert Klačar na korak do medalje na Mediteranskim igrama

Foto Istarski borac Pula

Robert Klačar, mladi hrvatski reprezentativac, judaš kluba Istarski borac iz Pule, nastupio je u srijedu 29. lipnja na Mediteranskim igrama „Oran 2022“ u kategoriji do 66 kilograma.

Nakon odličnog otvaranja i pobjede Ipponom nad Portugalcem Fernandesom, uslijedio je poraz od Marokanskog judaša Boushite, čime je dobio drugu priliku da kroz repasaž pokuša doći do medalje. U repasažu pobjedom nad Cipraninom Balarjishvilijem došao je do borbe za broncu s poznatim rivalom Strahinjom Bunčićem iz Srbije.

U prvim minutama borbe Bunčić je tehnikom bacanja poveo borbu wazarijem i stvorio prednost koju je Robert upornim ulascima pokušavao sustići. Međutim, Bunčić je izbjegavao daljnje akcije i samim time zaradio i dvije kazne. Samo su sekunde bile presudne da Bunčić dobije i treću kaznu, što bi značilo njegovu diskvalifikaciju i Robert bi iz borbe izašao s brončanom medaljom.

No, vremena više nije bilo i Robert se morao oprostiti s Mediteranskim igrama na kojima je u konačnici zauzeo peto mjesto, priopćeno je iz kluba Istarski borac.

Foto Umjetnička škola Poreč

Poreč: Umjetnička škola poziva na završni koncert Vita Mendice

Foto Istarska županija

Pet istarskih škola uvodi ribu u svoje jelovnike