in

RK Poreč krenuo s pripremama za nastavak sezone u Paket24 Premijer ligi

Foto RK Poreč

Rukometaši Poreča nakon kratkog odmora, u ponedjeljak 4. siječnja, započeli su pripreme za nastavak sezone u Paket24 Premijer ligi. Na zimsku stanku otišli su nakon velikog preokreta protiv Gorice koji je dao dodatni poticaj igračima za nastavak. I dok su svi odmarali, u redovima Poreča došlo je do nekih promjena, kako u vodstvu kluba, tako i nešto manje u igračkom kadru, a sve s ciljem lakšeg poslovanja kluba i napretka. 

Sve to uoči prve utakmice Paket24 Premijer lige koja je na rasporedu 24. siječnja kada u Poreč stiže Varaždin. Prije toga, nakon 15 dana priprema, Poreč će odigrtai 18. siječnja pripremnu utakmicu protiv Buzeta. No, krenimo o promjenama.

Mirko Petrov vratio se u puni trenažni proces nakon ozlijede koljena te će biti od velike pomoći momčadi u nastavku sezone. Petrov je u Poreč stigao 2017. godine i pokazao se kao sastavni dio bekovske linije. Za nastavak sezone kao pojačanje u RK Poreč stigao je Antonio Ljubić. Kružni napadač stiže nam iz Gorice i činit će sjajan duo s Antonijom Pribanićem. 21-godišnji Ljubić je svoj igrački put započeo u Karlovcu, a 2016. odlazi u redove PPD Zagreba te prolazi selekcije kadeta i druge ekipe. Na polusezoni 2018./2019. prešao je u Goricu, prvo na posudbu, a kasnije postao njihov igrač. Ne zaboravimo spomenuti da je bio i dio hrvatske kadetske/juniorske reprezentacije (M’00).

”Odlučio sam se za promjenu sredine i Poreč jer je Poreč već godinama standardan u vrhu hrvatskog rukometa uz odlične i iskusne suigrače poput Vedrana Mataije, Antonia Pribanića i Matije Rađakovića. Naravno, i uz odličnog trenera Iliju Lovrinovića od kojih mogu jako puno naučiti i podići svoju igračku kvalitetu. Dobro sam se uklopio, atmosfera i uvjeti u klubu su odlični, dečki su me super prihvatili, pogotovo zbog mog dugogodišnjeg suigrača Ivana Vekića s kojim sam dijelio svlačionicu u PPD-u i Gorici. Cilj nam je izboriti Ligu za prvaka i što bolji plasman u hrvatskom kupu. Napokon smo kompletni i svi su zdravi, nadam se da će tako i ostati do kraja i da ćemo zajedno uspjeti ispuniti ciljeve kluba i sretni i zadovoljni završiti sezonu”, rekao je Antonio Ljubić po dolasku u Poreč.

Kako bi malobrojna uprava kluba, koja ima težak posao oko pronalaska financija, sponzora što bolje funkcionirala i u sportskom dijelu, dogodile su se poneke promjene. Tim Thoss odlučio je završiti karijeru nakon ozljede te se klubu priključio kao team manager. Na poziciju sportskog direktora vratio se Aleksandar Beaković, a Davor Jelić postao je izvršni direktor. Dojučerašnji sportski direktor Eduard Džoni preuzeo je ulogu glavnog managera kluba uz status dopredsjednika, a šef omladinskog pogona i koordinator trenera i dalje ostaje prof. Miroslav Mataija. Također, službeno su dio stožera postali Želimir Popović, trener vratara te Danijel Bošković, kondicijski trener.

Malobrojna uprava, koja živi za rukomet i porečki klub, nastavlja raditi na unaprjeđenju svih segmenata, a osim novih sponzora, cilj je ekipirati medicinsko osoblje i sklopiti suradnju s medicinskom ustanovom koja bi pratila naše igrače u slučaju bilo kakve vrste ozljeda.

U 2021. ušlo se s pozitivnim promjena, te se nadamo da će se to odraziti i na rezultat u nastavku sezone. Mi vjerujemo u naše igrače koji su i do sada pokazali da zajedništvo nadoknađuje sve, da su sjajna momčad koja nikad ne posustaje.

Čestitka župana Radina povodom pravoslavnog Božića

Mjere traju do 8. siječnja, što dalje nitko ne zna: Kada možemo nastaviti s radom?