in

RK Poreč saznao protivnika u 1. pretkolu EHF Europa lige

U prostorijama Europske rukometne federacije u Beču održan je ždrijeb kvalifikacija za dva europska natjecanja – EHF Europsku ligu i EHF kup za muškarce i žene.

Poreč, zajedno s Nexeom i Sesvetama, čekao je ždrijeb za prvo pretkolo EHF Europske lige kako bi saznao protivnika s kojim će snage odmjeriti za vikend 28./29. kolovoza 2021.

Ples kuglica u Beču Poreč je spojio s Valurom s Islanda. Prvu utakmicu Poreč igra kod kuće, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Islandu.

Valur je islandski prvak koji je u play-offu za prvaka slavio nad Haukarom te tako stigao do svoje 23. titule. Nexe će snage odmjeriti s Grupa Azoty Unia Tarnow iz Poljske, dok će Sesvete igrati protiv KS Azoty-Pulawy SA iz Poljske.

32 kluba će kroz prvo pretkolo pokušati izboriti mjesto u drugom pretkolu kvalifikacija u kojem čekaju Füchse Berlin, PAUC Handball, TBV Lemgo-Lippe, Sporting CP, USAM Nimes, Mors Thy Handbold, Orlen Wisla Plock i Abanca Ademar Leon.

Najbolji iz tog dvoboja osigurat će mjesto u grupnoj fazi EHF Europske lige u kojoj mjesto već imaju SC Magdeburg, HBC Nantes, Bidasoa Irun, Grundfos Tatabánya KC, IK Sävehof, HC Eurofarm Pelister, Pfadi Winterthur HB, Chehovskie Medvedi, RK Gorenje Velenje, AEK Athens, Tatran Prešov i Cocks.

voda čaša ilustracija

Dio Kaštelira i Višnjana 22. srpnja bez vode

U Galeriji Pićan otvara se izložba „Minijalne slike” Elvisa Bertona