in

Rovinj potvrđen kao top nogometna destinacija

Foto Maistra Rovinj

Što očekivati u 2024.

Nogometna ponuda Rovinja i ove godine nastavlja privlačiti pažnju nogometnih entuzijasta i profesionalnih klubova iz Europe. Kao nastavak uspješnih priprema iz prethodne sezone, Rovinj je ponovno bio domaćin brojnim nogometnim ekipama, te zanimljivim događanjima. Da podsjetimo na rezultate zimskih priprema u Rovinju tijekom prvog dijela 2023. godine, imali smo priliku ugostiti čak 95 nogometnih ekipa iz 7 europskih zemalja, što je pridonijelo značajnom sportskom naboju destinacije. Među tim ekipama isticali su se naši prvoligaši NK Dinamo Zagreb, NK Osijek i NK Lokomotiva Zagreb. Osim toga, Rovinj je u svibnju ugostio i Bayern München Legends Workshop pod pokroviteljstvom kompanije Paulaner, ekskluzivni radni sastanak koji je okupio vodstvo kluba, njihove istaknute sponzore i tri nogometne legende: Giovana Elbera, Claudija Pizarra i Raimonda Aumanna.

maistra rovinj nogomet
Foto Maistra – Alias PR

Uz blagu istarsku klimu cijele godine i ukupno šest nogometnih terena, od kojih sada dva nose prestižnu preporuku FIFA-e, Rovinj omogućuje idealne uvjete za treninge i pripreme nogometnih momčadi. Dodatno, tu je i teren za prijateljske i natjecateljske utakmice pred publikom, s tribinama koje primaju do 1.300 gledatelja. Uz to, kvaliteta usluga koje Maistra Hospitality Group pruža nogometnim klubovima doseže najviše standarde. Nogometaši mogu uživati u luksuznom smještaju s pogledom na more ili park, prehrani prilagođenoj potrebama nogometaša, wellness i spa centrima s bazenima i saunama, te modernim fitness centrima. Dakako, Rovinj nudi i raznolike sportske i zabavne sadržaje koji gostima omogućuju opuštanje izvan terena.

Jedna od ovogodišnjih novosti u ponudi nogometne infrastrukture Rovinja novouređeni je teren prekriven umjetnom travom u sportskom centru Valbruna s posebnom međunarodnom oznakom “FIFA Reccommended”, što znači da zadovoljava najviše standarde kvalitete i sigurnosti za profesionalni nogomet. Ovaj teren idealan je za treninge i utakmice tijekom cijele godine, bez obzira na vremenske uvjete, te je opremljen najkvalitetnijom rasvjetom i tribinama za gledatelje.

Foto Maistra Rovinj
Foto Maistra Rovinj

U 2024. godini, Rovinj će ponuditi još više mogućnosti za nogometaše u dva vrhunska hotela s paketima u potpunosti prilagođenima njihovim potrebama. Riječ je o hotelima Eden i Lone, koji se nalaze u prekrasnoj zaštićenoj park šumi Zlatni rt, samo nekoliko minuta hoda od centra Rovinja, a koji nude različite pakete za nogometne ekipe, ovisno o željama i budžetu. Sve ponude uključuju puni pansion u udobnim dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama, te mnoge dodatne pogodnosti. Nogometnim klubovima je na raspolaganju prostorija za sastanke gdje mogu planirati taktiku i strategiju prije treninga i utakmica. Bazen i fitness centar također su dostupni kako bi se igrači mogli opustiti i održavati formu izvan terena. Za potpunu relaksaciju, uključen je ulaz u wellness centar, pružajući priliku za opuštajuće trenutke poslije napornih treninga. Dodatne usluge dostupne su uz nadoplatu, pružajući potpunu prilagodbu. Gosti mogu zatražiti transfer do sportskog centra, a za održavanje sportske opreme i terena brine se profesionalno osoblje.

Ono što ovu ponudu čini posebnom je kvaliteta i dostupnost terena za treninge koji se nalaze u blizini hotela. Moguće birati između umjetne trave ili prirodne trave za treninge, a moguće je iskoristiti i druge sportske aktivnosti kao što su tenis, košarka, biciklizam ili plivanje. Nogometni tereni redovito se održavaju i upravo se uređuju i pripremaju za sezonu zimskih priprema 2024. Već sada pristižu upiti i rezervacije nogometnih klubova za dolazak u Rovinj, uglavnom iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Slovenije, kao i Hrvatske. Ta tržišta realiziraju najviše dolazaka nogometnih klubova na pripreme u periodu od siječnja do travnja kad su u Istri idealni klimatski uvjeti za bavljenje sportom.

U 2024. godini, Rovinj će biti i domaćin nogometnog turnira “Socca Cup”, koji je dio međunarodnog Socca pokreta, pod okriljem Međunarodne Socca federacije (ISF), vodeće organizacije u priređivanju međunarodnih natjecanja u malom nogometu za nacionalne i klupske ekipe u formatima od 5, 6, 7 i 8 igrača. Osnovali su je 2017. godine nacionalni operatori malonogometnih liga iz Europe i Azije, a organizira kontinentalna i svjetska prvenstva za nacionalne ekipe, kao i ligu prvaka za klupske ekipe. “Socca Cup Istra” turnir je namijenjen dječacima od 8 do 16 godina na kojem će sudjelovati 32 ekipe iz Njemačke, Austrije, Italije, Švicarske i Istre, a natjecat će se na terenima u sportskom centru Valbruna. Ovaj turnir odlična je prilika za promociju nogometa među djecom i mladima, kao i za stvaranje novih prijateljstava i kontakata. Turnir će se održati od 17. do 20. svibnja 2024. godine, a sve će se utakmice uživo prenositi na internetu i na službenim društvenim mrežama organizacije Socca. 

Rovinj je grad kvalitetne nogometne infrastrukture i tradicije. Razvoj nogometa kao destinacijskog proizvoda rezultat je suradnje glavnih dionika u destinaciji, a to su Maistra Hospitality Group, Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno, grad Rovinj i Valbruna Sport. Cilj im je povećati broj dolazaka i noćenja u terminima pred i po sezone na tržištima posebnih interesa, kao što je nogomet. Kako za profesionalne nogometaše, tako i za ljubitelje ovog sporta, Rovinj i Istra nude sve što je potrebno za ugodan i aktivan odmor. Kvalitetni tereni, vrhunska usluga, prekrasna priroda i bogata kulturna baština Rovinj čine vrhunskom destinacijom koja spaja nogomet i turizam. Više informacija o ponudi vezanoj za nogomet potražite na linku: https://www.maistra.com/hr/sportske-aktivnosti/nogomet/#/.

Promo

Tar - Tekuće zeleno zlato Istre udruge Olea - Svi pristigli uzorci na analizu - Foto Tanja Kocijančić

Olea u Taru organizira smotru maslinovog ulja „Tekuće zlato Istre” – poziv za maslinare

martinje momjan 2022

Bogato Martinje u Momjanu – Vetrina muškata, biciklijada, natjecanje u pripremi bucolaja, izložba oldtimer Tomos motora