in

Rukometaši Poreča sezonu zaključili porazom u Sesvetama

Foto Rukometni klub Poreč

Rukometaši Poreča zaključili su 2023./24. rukometnu sezonu porazom od Sesveta 28:32 (14:17). U vrlo teškoj utakmici u kojoj su se nekoliko puta vraćali iz minusa, Porečani nisu uspjeli održati tempo do kraja susreta.

Porazom Poreča od Sesveta i pobjedom Bjelin Spačve Vinkovci nad Varaždinom 1930 igrači Ilije Lovrinovića zauzeli su peto mjesto u Ligi za prvaka, tj. u Hrvatskoj. U razigravanje za Europu odlaze Sesvećani i Vinkovčani u borbi tko prvi do šest bodova, dok se prenose bodovi iz već odigranih sustava pri čemu Sesvete imaju prednost od četiri boda.

Gotovo tri minute čekalo se na prvi gol u Jelkovcu. Uvodne minute označile su obrane i greške s obje strane, a prvi koji dolaze do odvajanja su Sesvete koje preko Karla Godeca postavljaju 4:1. Dvije minute trebalo je Poreču da smanji na 6:4, a iako je bilo prilike i za poravnati rezultat, vratar Sesvećana Filip Perić s četiri obrane i 50% stajao je na tom putu.

Uzvratio je potom i David Vladić, a to su Porečani vrlo dobro iskoristili. Brzim pogodcima Petra Krupića i Nikole Ivankovića u 14. minuti napokon na semaforu stoji 7:7. Domaćini su ponovno zgusnuli obranu koja je namučila Poreč koji je ostao bez rješenja. Za to vrijeme Sesvete su serijom 3-0 ponovno stigle do većeg vodstva. S takvom razlikom se otišlo i na odmor (14:17).

Porečani drugi dio susreta otvaraju s dva uzastopna pogotka i stižu na samo gol minusa. Nove greške i ishitrene odluke u napadu ponovno su se pokazale kao porečka boljka jer Sesvete ponovno bježe na +3. No, Porečani nisu popuštali i predavali se i sjajnom obranom vratili se u susret. Niz je zaključio Lucian Krajcar koji vraća susret na ‘nulu’ (21:21).

Bilo je to zanimljivih 15. minuta do zvuka sirene. Do 50. minute Poreč je bio na minimalnom zaostatku i nije davao Sesvetama predah, no u samom finišu utakmice Sesvete su pokazale malo veću koncentraciju i slavile 32:28.

Najefikasniji kod Poreča bio je Matija Rađaković s 11 pogodaka, od čega devet iz sedmeraca, dok je četiri postigao Nikola Ivanković. Na vratima je David Vladić obranio devet lopti. Sesvete je do slavlja vodio Davor Gavrić s osam golova, a jedan manje zabio je Patrik Hršak. Filip Perić obranio je sedam protivničkih lopti.

“Teška utakmica. Ne mogu zamjeriti ništa dečkima jer smo dali maksimum. Sesvete su na kraju bile bolje za tri ili četiri lopte”, rekao je trener Ilija Lovrinović nakon utakmice.

“Sesvete su vodile veći dio susreta, mi se vraćali u egal u više navrata, ali nikako prelomiti utakmicu na našu stranu. Ponovo je nedostajalo ono nešto malo, i to nas prati cijelu sezonu. Čestitke Sesvetama na zasluženoj pobjedi”, bile su riječi kapetana Matije Rađakovića nakon posljednje utakmice u sezoni.

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka, 10. kolo:
MRK Sesvete – RK Poreč 32:28 (17:14)

Sesvete: Perić 7 obrana (7+0), Prpić, Čaprić, Hršak 7, Jelovčić 2, Dumenčić 1, Tomić 2, Turčić 3, Raužan 4, Šuker, Gavrić 8, Godec 2, Finek, Čuk, Lasan, Topić
Isključenja: 6 minuta (Jelovčić 2, Gavrić 2, Godec 2)
Sedmerci: 2/2

Poreč: Vladić 9 obrana (9+0), Ćopić, Aleksić; Muranović, Mataija, Krajcar 3, Rušnjak, Car 3, Boka, Krupić 3, Malinarich 1, Rađaković 11, Ivanković 4, Bajan, Čorić, LJubić 3
Isključenja: 8 minuta (Malinarich 4, Krupić 2, Ljubić 2)
Sedmerci: 9/9

Foto Policijska uprava istarska

Otuđio više desetaka tisuća eura vrijednu mobilnu kućicu u Istri. Policija ju je našla

Kickboxing klub Planet sport osvojio 10 medalja na prvenstvu Hrvatske