in

Rukometaši Poreča slavili protiv Sesveta

Rukometaši Poreča slavili su u utakmici odgođenog sedmog kola nad Sesvetama 24:22. U teškoj, ali borbenoj utakmici igrači Ilije Lovrinovića stigli su do nova dva boda nakon izazovnog razdoblja iza njih. Porečani su prvom poluvremenu imali početno vodstvo, no Sesvete su preokrenule i porečki su momci lovili priključak do kojeg su stigli pred kraj poluvremena. Nastavak susreta je puno bolje otvorio Poreč, Sesvete su stalno prijetile, ali uz dobru obranu Porečani su izvukli pobjedu u infarktnoj završnici.

Porečani su dobro startali s agresivnom obranom protiv Sesveta, a susret su s obranama započeli i Ivan Vekić i Matej Mudrinjak. Stoga smo prvi pogodak vidjeli tek u petoj minuti kada put do mreže prvi pronalaze Sesvećani preko Daniela Vusića. Ubrzo je i Luka Moslavac odgovorio za 1:1. Do prvog većeg odvajanja dolaze gosti koji do devete minute bježe na +2 (3:1). Poreč nije mogao pronaći rupu u obrani predvođenu visokim Domagojem Potnarom i Ivanom Matićem na sredini, a napokon istu pronalazi Vedran Mataija koji asistira Mateju Medvedu na crtu. Nakon još jedne obrane Vekića polukontrom Filip Perić poravnava na 3:3, a Matija Rađaković postavlja 4:3.

Sesvete su ubrzo preko Vusića ulovile priključak i igralo se gol za gol sve do 21. minute kada opet na novih +2 (7:5) odlaze Sesvete. Bilo je tu grešaka porečkog napada, ali za sve su se iskupili serijom 2-0 za 7:7. Lovile su se tako ove dvije momčadi da bi se na odmor otišlo pri 10:10.

U nastavku se igralo jednako, Sesvete minimalno povedu pa Poreč poravna. Sve dok Poreč nije u 38. minuti otišao na +3 (16:13) nakon četiri uzastopne obrane Vekića koje su golovima nagradili Arman Ikanović i Matej Medved. Natjeralo je to Silvija Ivandiju na minutu odmora. I dalje su se Sesvete mučile u napadu, ali ni domaći igrači nisu puno lakše postizali golove. Vidio se umor kod obje ekipe, ali Sesvete su malo pojačale, uspjele uloviti domaćina (17:17), ali i preuzeti vodstvo (19:18).

Zatim ekspresno Poreč postiže dva gola za 20:19. Završnica susreta bila je zanimljiva u koju je Poreč ušao s tom minimalnom prednošću, a dvije minute prije kraja Rađaković zabija za 23:21. To je bilo ključno, a u infarktnoj završnici Poreč je očuvao novom obranom Vekića i golom Mataije za konačnih 24:22.

Kod Poreča najefikasniji bio je Luka Moslavac koji je zabio šest pogodaka, dok su Matija Rađaković i Filip Perić upisali njih četiri. Na vratima je Ivan Vekić upisao deset obrana. U redovima protivnika najbolji je bio Daniel Vusić s devet golova, a tri manje dodao je Darko Krndelj. Matej Mudirnjak obranio je šest lopti.

Paket24 Premijer liga, 7. kolo:
RK Poreč – MRK Sesvete 24:22 (10:10)

RK Poreč: Vekić 10 obrana (10+0), Krbavčić: Muranović 1, Nikić, Mataija 2, Medved 4, Lugar, Moslavac L. 6, Vinković, Perić 4, Malinarich, Radunović, Rađaković 4, Čipraka, Plovanić, Ikanović 3
Sedmerci: 1/4
Isključenja: 6 minuta (Muranović 4, Nikić 2)

MRK Sesvete: Mudrinjak 6 obrana (5+1), Perić; Krndelj 6, Topić 1, Potnar, Matić 1, Jelovčić 1, Strbad, Vusić 9, Šuker 1, Krešić, Jurić, Gavrić 2, Rukavina 1, Šola
Sedmerci: 1/1
Isključenja: 4 minute (Potnar 4)

Izvor Rukometni klub Poreč

Croatia Full of Magic: Osvojite putovanje Hrvatskom u 2021.

TAR: Općina dijeli božićnice u La Botegi