in

Rukometaši u Poreču – Červar: Ne nedostaje nam želje ni ambicije za pobjedom

Rukometaši na pripremama u hotelu Diamant u Poreču

Hrvatska muška seniorska reprezentacija počela je prije dva dana pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se od 13. – 31. siječnja 2021. godine održati u Egiptu. Nakon dvostrukog testiranja koje su obavili, najprije antigenskog u ranu zoru u  Zagrebu, a zatim i onog PCR u Poreču, sjajna je vijest da su svi negativni. Zato se od prvog dana pod vodstvom izbornika Line Červara, u dvorani hotela Diamant radi punom parom.

Kao što je poznato, izbornik je na pripreme pozvao 21 igrača. U Egipat će njih 20. Kako je vremena jako malo, jer se tijekom priprema, moraju odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom (5. siječnja u Poreču u 17:15 sati, a uzvrat 9. siječnja u 18:00 sati u Madridu), radi se paralelno na podizanju i ujednačavanje tjelesne spreme, ali i taktičke varijante. Za prvi dio zadužen je prof. Miljenko Rak sa svojim suradnikom Danijelom Brajkovićem. Naime, mnogi su igrači tijekom ove sezone imali povremene prekide zbog korone u njihovim klubovima pa su bili u samoizolaciji, i nisu mogli trenirati punim kapacitetom. Dio ih je prebolio koronu, neki su imali i ozljede i sada se sve to mora ujednačiti i dovesti na optimalnu razinu.

Onaj drugi dio odrađuje izbornik Lino Červar s trenerom Hrvojem Horvatom i Igorom Vorijem. S vratarima pak posebno radi Matija Bilušić. Kako vrijeme nije saveznik nikome od njih, jer ga ima jako malo, uglavnom se ponavljaju stvari koje su uigravane u posljednjih nekoliko okupljanja. Od obrane, na kojoj izbornik posebno inzistira, jer je ona temelj svega, pa do napada. I slobodno možemo reći radi se sjajno. Nitko se ne štedi. Svako malo na teren mora utrčavati netko od liječnika i fizioterapeuta, jer poneka produžena ruka nađe trbuh, rame ili glavu onih koji su na drugoj strani.  I premda je trajanje treninga službeno planirano od  sat i pol, gotovo svaki se produži na dva sata. Pa kada na sve to još dodate pojedinačne razgovore, video analize, igračima ne ostaje gotovo ni malo slobodnog vremena.

Ako je dopušteno suditi prema raspoloženju izbornika Line Červara on je za sada jako zadovoljan onim što vidi.

Lino Červar, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije:
“Motivacije sigurno ne nedostaje, mislim da smo dosta homogenizirani i to je ono najbitnije. A ono drugo, imamo nedostataka kao što znate, Karačić se liječi, Štrlek će danas početi raditi s nama. Ali ono najbitnije, ne nedostaje nam ambicije i želje za pobjedom. Mogu obećati da oni koji budu igrali će dati sve od sebe, to je naša tradicionalna vrijednost. Fokusirani smo već na Japan i Katar prije svega, znamo da će nam to biti teške utakmice, iako neki pokušavaju progurati da će to biti lagane utakmice. Sigurno da već sad svi analiziramo jedni druge.“

Željko Musa,
 reprezentativac Hrvatske:
“U reprezentaciji je uvijek dobra atmosfera. Već smo naviknuli na nošenje maski proteklih mjeseci tako da nam te epidemiološke mjere nisu nešto novo. U Njemačkoj je bilo dosta utakmica i naviknuli smo na te protokole, ali kako nama, tako je i svima. Mi smo spremni, mi smo motivirani i jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo. Primarni cilj nam je kao i uvijek ići od utakmice do utakmice, i kao i uvijek, mi gledamo da pobijedimo svaku sljedeću utakmicu. Ono što je najbitnije je zdravlje i samo neka je zdravlja. 

Halil Jaganjac, reprezentativac Hrvatske:
“Poreč je postao naša standardna postaja. Sad su nam se priključili dečki iz Bundeslige i dečki koji su igrali Ligu prvaka. Veselim se, siguran sam da se vesele svi dečki. Najprije nas očekuju dvije utakmice sa Španjolcima da malo isprobamo formu, da vidimo gdje smo. Ono najvažnije je da ostanemo zdravi, da nema virusa i povreda. Što se tiče priprema, ukomponirane su fizička sprema i taktika, tako da se izbornik i stručni stožer trude da bude i jedno i drugo. Siguran sam da ćemo tim ritmom nastaviti i dalje.“

Izvor Hrvatski rukometni savez

TAR: DeguStazione ima novu ponudu marendi ovog tjedna – pogledajte što se nudi

covid korona ilustracija

Istarski stožer – U ponedjeljak 1 novozaražena osoba i 26 izliječenih