in

Rukometni klub Poreč doveo Leona Rušnjaka – sada ima čak 7 reprezentativaca. Priprema i memorijal Darko Pupovac

Foto Tanja Kocijančić

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Maloj vijećnici Grada Poreča predstavljeno je novo pojačanje hrvatskog prvoligaša – Rukometnog kluba Poreč. Desno krilo Buzeta Leon Rušnjak pridružit će se, uz Nikolu Ivankovića, svojim suigračima iz reprezentacije Petru Krupiću, Marku Bajanu, Martinu Sebastianu Boki i Luki Malinarichu. Uz Matiju Cara, Poreč sada broji sedam kadetskih i juniorskih reprezentativaca. Također, predstavljen je i Memorijalni turnir Darko Pupovac koji se igra ovaj tjedan.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

– Šest uzastopnih godina igramo Ligu za prvaka, borimo se za nastupe u Europi. Rezultati koje Poreč ostvaruje proteklih godina dovoljno govore o ozbiljnosti i radu kluba, ali također i planiramo svoju budućnost, te uz ova pojačanja, aktivno radimo na ekipiranju liječničkog tima predvođenim našim Porečanom dr. Ivanom Jovanovićem iz KBC Rebro iz Zagreba, te škole rukometa s 200 polaznika koju želimo dodatno ojačati. Radimo na tome da u Poreču imamo 45 dana rukometa tijekom prosinca i siječnja, uz božićne turnire, pripreme reprezentacije sa Croatia Cup-om, kao i Memorijalnim turnirom Darko Pupovac. Zahvaljujemo se i svim klupskim sponzorima, članovima kluba i volonterima na uloženom trudu i vremenu bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, rekao je potpredsjednik kluba Eduard Džoni. 

– Zahvaljujem klubu i upravi na prilici. Mislim da je ovo najbolji klub za razvijanje mladih igrača i ostvarivanje svojih ambicija, te vjerujem da ćemo svoje ciljeve postići u razdoblju pred nama, rekao je Rušnjak.

Jačanje kluba istarskim talentima 

Član uprave kluba Davor Jelić rekao je kako se Škola rukometa sastoji od šest selekcija, a uz prvu ekipu tu je i druga ekipa koja igra treću ligu, te imaju pet odličnih trenera. 

– Srećom imamo puno djece, a ono što ne uspijemo proizvesti sami, želimo preuzeti i privući u Poreč prije svega iz istarskog bazena, rekao je Jelić.

Marijan Ritoša, član uprave kluba, zahvalio se Gradu Poreču i Sportskoj zajednici na odličnoj suradnji i podršci po pitanju potreba, želja i mogućnosti, kako za klub, tako i za reprezentaciju i sve ekipe sudionice ovogodišnjeg memorijala Pupovac. Napomenuo je i odličnu suradnju s Valamarom i njihovim specijalistom za sport Nikolom Kordićem koji zadovoljava i najmanje želje zahtjevnih trenera i ambicioznih klubova, te se oni vjerno vraćaju na sportske pripreme u našu destinaciju. Cilj je ojačati motive dolaska izvan glavne turističke sezone, uz proširenje suradnje sa svim ostalim zainteresiranim gospodarskim i turističkim subjektima uz mnogobrojne klupske i gradske manifestacije, zajedno s našom vrhunskom sportskom i turističkom infrastrukturom, ali i dugogodišnjom tradicijom.

Naglasio je i kako će Poreč ovoga vikenda u gostima imati neke od najvećih klubova iz susjedstva što je stvarno poslastica za zaljubljenike u sport, uz besplatan ulaz na sve utakmice turnira.

Konačno, Rukometnom klubu Poreč se zahvalio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić. 

– Sport je nama u Poreču uvijek prioritet, posebno kad imamo jedan prvoligaški klub s dugom tradicijom kao što je RK Poreč, naša podrška njihovom radu tim je više važna.

Iskreno sam ponosan da ovakav klub – zajednicu u kojoj se stvaraju i odrastaju budući veliki igrači, imamo baš u našem gradu. Rukomet je porečki brend i kao takvog ga moramo čuvati i stalno ulagati u njega., rekao je gradonačelnik.

Memorijalni turnir Darko Pupovac

Od 19. do 22. siječnja 2023. u Poreč stižu četiri strana rukometna kluba te uz domaćina Poreča, viceprvak Hrvatske.

Prava poslastica za sve ljubitelje rukometa je svakako Telekom Veszprém, aktualni prvak Mađarske i dugogodišnji sudionik FINAL4 turnira Lige prvaka u čijim redovima igra i naš Manuel Štrlek. Iz Mađarske također dolazi i NEKA, razvojni klub mladih talenata koji se natječe u prvoj mađarskoj ligi. Iz susjedne Slovenije stiže nam Dobova, dobro poznati klub svima u Istri i šire, a iz Austrije dolazi  klub SC Fivers WAT Margaretten, kojem je finale domaćeg prvenstva izmaklo nakon lutrije sedmeraca te koji se ove sezone natječe u EHF kupu. Hrvatske boje na turniru branit će viceprvak Hrvatske i sudionik završnog turnira Europske lige NEXE s brojnim poznatim porečkim licima te domaćin, RK Poreč. Zahvale idu i RK Rovinj na pomoći u organizaciji ovoga memorijala, posebno jer je Darko Pupovac bio i njihov igrač.

Sve utakmice turnira odigrat će se u dvorani Veli Jože kroz četiri dana, dok će se dodatne treninge utakmice, kao i susret za 5. mjesto odigrati u dvorani hotela Valamar Diamant. Šest klubova podijeljeno je u dvije grupe.

Grupu A čine Nexe, NEKA i Fivers, dok su u grupi B Veszprem, Poreč i Dobova. Posljednjeg dana turnira na rasporedu su finale te utakmice za treće i za peto mjesto.

Četvrtak, 19.01.

16:00h Nexe-Neka

19:00h Veszprem -Dobova

Petak, 20.01.

16:00h Neka-Fivers

19:00h Veszprem -Poreč

Subota, 21.01.

16:00h Poreč -Dobova

19:00h Nexe-Fivers

Nedjelja, 22.01.

10:00 A3-B3 (Diamant)

10:00 A2-B2 (Veli Jože)

15:00 A1-B1 (Veli Jože)

Izvor Grad Poreč

Video dobrodošlice Leonu Rušnjaku pogledajte na linku:

https://www.facebook.com/watch?v=1263240074264997

Foto HTZ - Hrvatski štand u Madridu

Hrvatska turistička ponuda na sajmu FITUR u Madridu

Bez vode 19. siječnja dio Vižinade