in

Sažetak sezone i početak Lige za Prvaka: Poreč u 18 susreta zabilježio 12 pobjeda

Završen je regularni dio Paket24 Premijer lige u kojem smo kroz 18. kola imali priliku gledati brojne zanimljive utakmice te je stiglo vrijeme za Ligu za prvaka. Poreč je u 18 susreta sezone upisao 12 pobjeda i šest poraza (od Dubrave dva puta te po jednom od Sesveta, Zameta, Varaždina 1930 i Umaga) te time završio na četvrtom mjestu tablice. Treba istaknuti kako su Porečani bili jedini klub koji je prije posljednjeg kola osigurao mjesto u play-offu hrvatske lige u koji se uključuju PPD Zagreb i Nexe.

Svi igrači davali su sve od sebe na terenu u ova izazovna vremena: prošli koronavirus, nekoliko samoizolacija, naputovali se, davali posljednji atom snage u borbi za bodove i nema dovoljno riječi hvale za njih. Bio je tu i stručni stožer koji je svojim znanjem sve nadograđivao te Uprava kluba koja je potpora svima.

Uz sve sjajne igrače treba istaknuti i one pojedince koji su zahvaljujući odličnoj momčadi iza njih iskočili svojom igrom. Luka Moslavac treći je najbolji strijelac lige sa zabijena 103 gola u 18 susreta te uputio 174 šuteva što ga stavlja na drugo mjesto po upućenim šutevima.

Iskusni Vedran Mataija još jednu sezonu za redom pokazuje da su godine samo broj pa se tako našao na prvom mjestu po broju asistencija. Dodao je njih 80 u 17 utakmica. Tu se našao i Luka Moslavac s 27 asistencija.

Antonio Pribanić ima 11 osvojenih lopti što ga stavlja na drugo mjesto najboljih, a pohvaliti se možemo i s najboljim vratarskim tandemom. Ivan Vekić pojedinačno najbolji je vratar Paket24 Premijer lige sa 152 obrane i 34, 3% obrana, dok je Erik Krbavčić obranio njih 51 uz 27,7% uspješnosti.

Puno vremena za odmor nema jer Liga za prvaka počinje već za vikend 27. ožujka, a igrači Ilije Lovrinovića ponovno odlaze put Varaždina. Utakmica je na rasporedu u subotu, 27. ožujka, s početkom u 18 sati. Bit će ovo sedma sezona da igramo u najelitnijem društvu u Hrvatskoj.

Nadolazeći vikend označit će povratak Lige za prvaka nakon točno dvije godine. Prošlogodišnje prvenstvo bilo jeprekinuto zbog pandemije koronavirusa te se Liga za prvaka i Liga za ostanak nisu ni igrale. Borbu za naslov prvaka Hrvatske uz Poreč, već spomenutie PPD Zagreb i RK Nexe, igraju i GRK Varaždin 1930, MRK Sesvete te RK Dubrava. U Ligi za ostanak ove su se godine našli HRK Gorica, RK Bjelovar, RK Zamet, RK Spačva, MRK Umag i RKHM Dubrovnik.

Raspored Lige za prvaka:

27/28.3. Varaždin 1930 – Poreč
7.4. Poreč – Nexe
10./11..4. PPD Zagreb – Poreč
17./18.4. Poreč – Dubrava
24./25.4. Sesvete – Poreč
5.5. Poreč – Varaždin 1930
8./9.5. Nexe – Poreč
22./23.5. Poreč – PPD Zagreb
26.5. Dubrava – Poreč
29./30.5. Poreč – Sesvete

Izvor RK Poreč

BUJE: Od travnja usluga pomoći u kući dostupna i za područje Bujštine

novigrad

Novigrad se tradicionalno pridružuje akciji „Sat za planet Zemlju“