in

Seniori NK Jadran Poreč novu sezonu u 3. HNL Zapad počinju u susjednoj županiji

Trener Dalibor Šuran

Nogometaši porečkog Jadrana u subotu u 17:30 u Čavlama otvaraju novu sezonu u 3.HNL Zapad. U narednoj sezoni koja će biti posebna zbog reorganizacije natjecanja, tj. formiranja nove jedinstvene lige na nivou države, ulog i borba za vrh treće lige će biti žešća nego dosad.
Više je klubova, uključujući i subotnje protivnike iskazalo interes i želju za napredovanjem u novu ligu, te će od samog početka natjecanja svaki bod biti bitan. Sudar dvije ekipe koje su prošle godine bile u vrhu te ambicije u novoj sezoni nagovješćuju vrlo zanimljiv susret. 

Trener Dalibor Šuran se osvrnuo na prijelazni rok i očekivanja u prvoj utakmici nove sezone: 
“Na valu entuzijazma od lanjskog prvenstva smo ušli u pripreme za novu sezonu. Ostali smo bez nekoliko starijih i iskusnijih igrača koji su nam puno značili na terenu, a još više i u svlačionici. Tu prvenstveno mislim na Dujanića, Videkića i Banića, te smo ciljano doveli igrače na pozicije gdje smo bili deficitarni, a to su Ivan Al Tharwan, Karlo Abramović, povratnik u naše redove Robert Vlizlo, dok nam se naknadno priključio Miloš Marinković.

U pripremama smo imali dosta problema za odazivom na treninge, najviše zbog poslovnih obveza igrača u turizmu, a nažalost imali smo i nekoliko težih ozljeda koje su gotovo cijele pripreme iz pogona izbacile Šverka, Užilu i Mofardina.

Mislim da smo mlada i poletna ekipa i kako bude odmicalo vrijeme da ćemo biti sve uigraniji i moćni kao prošle godine, te da ćemo se boriti za sam vrh tablice gdje nam je i mjesto. Ove godine će liga biti jača nego ikad jer se dosta ekipa pojačalo i najavilo borbu za prva dva mjesta koja vode direktno u 3. jedinstvenu ligu.
Što se tiče subotnje utakmice na Grobniku, bez obzira što će nam nedostajati 3-4 igrača, idemo odigrati jednu pravu mušku utakmicu i dati sve od sebe. Vjerujem da ako budemo motivirani i raspoloženi da se možemo nadati pozitivnom rezultatu.”

Hrvatska na američkoj listi top destinacija koje se moraju posjetiti u 2021. – Istra dobila svoju reportažu

Rovinj je jedan od najboljih 17 malih gradova u Europi u američkom magazinu Travel+Leisure