in

Sjajni sportski vikend za atletičare porečkog Maximvsa

Foto: AK Maximvs

U subotu je četvero atletičara odabranih pod vodstvom tremera Mira Vranića sudjelovalo na državnom prvenstvu za mlađe juniore/ke koje se održalo u Zagrebu, a u nedjelju je ostatak starije ekipe branio boje kluba na pojedinačnom prvenstvu Kvarnera u Rijeci na Kantridi, javljaju iz porečkog Atletskog kluba Maximvs.

Za to vrijeme najmlađi članovi kluba su u pratnji trenera Matije Lisca i trenerice Mateje uživali u dječjim radostima u dvorcu Stara Sušica koji se nalazi u Ravnoj Gori.

Subota je trebala biti rezervirana za nove medalje s državnih prvenstava i sve je vodilo u tom smjeru. Kandidati su bili Loris Uljanić u disciplini 60 metara i Andrea Bošnjak u skoku u vis. Međutim, sudbina je malo umješala svoje prste i nažalost pokvarila sve planove. Loris je na startu polufinalne utrke diskvalificiran zbog “trzanja u startnom bloku”. Evidentno je bilo da je prije njega trzaj napravio natjecatelj koji se nalazio u startnom bloku pored Lorisa, međutim suci su isključili njega.

Povratka više nema i ostaje žal za neistrčanim finalom, gdje je Loris bio kandidat za medalju, tim više što je na kraju broncu osvojio Noah Janković iz Pule, a Loris ga je pobjedio prošle subote u Rijeci. Loris je to ponovio i u nedjelju, dan nakon državnog prvenstva.

Andrea Bošnjak je također bila nadomak medalje, međutim 159 cm je u tom trenutku bio prevelik zalogaj. Već je bila preskočila letvicu i u padu na strunjaču lagano listom noge okrznula letvicu i ispala iz borbe za medalju.

Kadeti Luka Vinkerlić i Andrea Matić imali su solidne nastupe, te njihovo sudjelovanje imalo je svrhu sakupljanja iskustva s velikih natjecanja.

Evo i svih subotnjih rezultata:

Loris Uljanić:         60 m (diskvalifikacija),  17. mj na 400 m (59,80)

Luka Vinkerlić:      60 m, 23. mj (8,22),      19. mj na 400 m (1:01,07)

Andrea Bošnjak:   8. mj u visu (155 cm)

Andrea Matić:      15. mj na 60 m (8,35)    16. mj u skoku u dalj (4,34)


Nedjelja će se pamtiti po fantastičnim rezultatima i ostvarenjima.

Nekim od malih Maximvsa, to je bilo prvo natjecanje, te su s oduševljenjem isčekivali svoje nastupe. Četvorka od prethodnog dana također je sudjelovala, te pokazala da su najjači kad je najpotrebnije. Onako umorni i iscrpljeni od prethodnog dana, izašli su na borilišta i dali sve od sebe.

Izdvojiti ćemo samo najbolje od njih.

Loris Uljanić je pobjedio u utrci na 60 metara rezultatom 7,45, Luka Vinkerlić je bio 3. u utrci na 60 metara sa preponama, Andrea Matić je bila 3. na 60 metara, a Andrea Bošnjak je briljirala u skoku u vis. Pobjedila je i ostvarila svoj osobni rekord sa preskočenih 160 cm. Imala je još 3 pokušaja na 162 cm, te bila jako blizu da savlada i tu visinu.

Definitivno će državno prvenstvo na otvorenom za mlađe juniore ove godine imati i Maximvse na postolju.

Autor: Atletski klub Maximvs

U jednom danu dvije nesreće na radu u pilani kraj Tinjana

Porečki karatisti ovog vikenda bili u “berbi” medalja – osvojili su 10 zlata, 5 srebra i 6 bronci