in

SLAVLJE POREČANA! Potvrdili Ligu prvaka pobjedom nad Zametom

Ilustracija

Rukometaši Poreča odigrali su svoju najvažniju utakmicu u sezoni jer im je upravo slavlje protiv Zameta moglo donijeti Ligu za prvaka kolo prije kraja regularnog dijela sezone. Igrači Ilije Lovrinovića krenuli su dobro, ali je pred kraj prvog dijela Zamet naplatio promašene zicere. Slavlje je donijelo mnogo bolji drugi dio susreta u kojem su naši dečki napravili osjetnu i odlučujuću prednost. Nakon zanimljivih 60 minuta Poreč je slavio 25:18 i time osigurao svoje mjesto u play-offu hrvatskog prvenstva u koje se uz četiri najbolje momčadi priključuju PPD Zagreb i Nexe.

Rukometaši Poreča slave nakon pobjede protiv Zameta

Porečki sastav dobro je otvorio susret i poveo 2:0, u četvrtoj minuti Antonio Pribanić povećava prednost na +3 (4:1) te je uz par obrana Ivana Vekića Poreč držao prednost. Prva crna rupa dogodila se nakon šeste minute kad su obje momčadi imale problem s postizanjem pogodaka, a do gola prvi dolaze gosti preko Tina Tomljanovića u desetoj minuti koji dovodi Zamet na minimalan zaostatak (4:5).

Do prvog poravnanja stiže se samo tri minute kasnije, no Poreč ne posustaje i ponovno preko Armana Ikanovića i Luke Moslavca bježi prednosti (9:7). No, iako je domaći sastav bio u prednosti, mogao je imati i veću prednost, ali promašeni ziceri i tehničke greške nisu to dopuštale. A upravo je i Vekić s obranama (osam u poluvremenu) omogućio da Zamet ne ulovi priključak.Sve se promijenilo u posljednjih pet minuta prvog dijela susreta u kojima Poreč postiže tek jedan gol, a Zamećani njih četiri stoga se na odmor otišlo pri 12:12.

Poreč je u drugo poluvrijeme ušao motiviranije, uz dvije obrane Vekića i golove Luke Moslavca, Pribanića i Filipa Glavaša ponovno pobjegao Zametu na +4 (16:12). Bilo je tu uspona i padova kroz to drugo poluvrijeme, Zamet se pokušavao približiti, ali najbliže je stigao na minus dva kod 15:17 u 43. minuti. Sve poslije bila je igra na strani Poreča koji je preko Ikanovića u zadnjih deset minuta ušao s +6. I to je bilo to. Po isteku 60 minuta Poreč je pobijedio 25:18 za ulazak u Ligu za prvaka.

Poreč su do slavlja vodili Filip Glavaš sa 6/6, Antonio Pribanić zabio je također šest, a na vratima je Ivan Vekić upisao 17 obrana uz 52% obrana.

Ilija Lovrinović: Vrlo sam sretan. Odigrali smo jako dobro ovaj dio sezone i ovaj plasman u Ligu za prvaka je nagrada za sve. Obrana je bila dobra cijelu utakmicu, golman također odličan. Ulazili smo u šanse i imali smo promašenih šuteva, ali mislim da su nas u prvom poluvremenu tehničke greške koštale odvajanja. U sljedećem kolu idemo Varaždinu koji je odlična momčad i sigurno će pokušati nakon poraza od Dubrave vratiti se pobjedama.

Ivan Vekić: Prvo poluvrijeme je bilo puno tehničkih grešaka i nestrpljivosti u napadu,ali smo kvalitetnom obranom to popratili. Otišli smo s neriješenim rezultatom na predah i u svlačionici smo se dogovorili da moramo podići kvalitetu u obrani i u napadu smanjiti tehničke greške iz kojih smo najviše golova i primili, iz kontra i polukontra. Čestitam svojim suigračima na odličnoj borbenosti na plasmanu u Ligu za prvaka i na sjajnoj obrani uz koju je meni bilo lagano braniti. Zaslužili smo da budemo dio Lige za prvaka i da se okusimo protiv najjačih u Hrvatskoj.

Paket24 Premijer liga, 17. kolo:
RK Poreč – RK Zamet 25:18 (12:12)

RK Poreč: Krbavčić, Vekić 17 (15+2); Muranović 2, Mataija 2, Medved, Lugar, Petrov, Gudić, Moslavac L. 3, Rađaković 2, Plovanić 1, Moslavac K., Ikanović 3, Glavaš 6, Pribanić 6, Ljubić
Sedmerci: 2/3
Isključenja: 6 minuta (Moslavac L. 4 min., Rađaković 2 min.)

RK Zamet: Zena, Sorić 12 (12+0); Zarev 1, Možetič 5, Ljevar 3, Šehić 1, Tomljanović 4, Starčević 3, Car, Mrakovčić, Devčić, Perkov, Pičuljan 1
Sedmerci: 3/4
Isključenja: 8 minuta (Zarev 2 min., Mozetič 4 min., Šehić 2 min.)

Izvor Rukometni klub Poreč

TV HAINAN: 60 milijuna Kineza pratilo emisiju o Hrvatskoj

Nova sredstva za ulaganja i dodatna pomoć sektoru vinarstva