in

SNAGA DJECE U POKRETU – Tisuće mladih sportaša stiže u Rovinj, Pulu i Poreč

Tisuće mladih nogometaša, rukometaša i tenisača stiglo je u Istru, gdje će se do 20. travnja odvijati šesti po redu projekt Snaga djece u pokretu.

Projekt koji će privući više od 3.000 djece iz 9 zemalja pokrenula je Akademija zdravog življenja s ciljem popularizacije dječje sportske aktivnosti, a odvijat će se u Rovinju, Puli i Poreču.

Svečana ceremonija otvaranja programa održat će se u danas, 17. travnja, s početkom u 19 sati na glavnom gradskom trgu u Rovinju. Istovremeno će se u Rovinju odvijati i nacionalni sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska u sklopu kojeg se na istom mjestu, ali u 17 sati, održati besplatni trening s Renatom Sopek. Bogat sportski dan završit će večeras koncertom Nene Belana i velikim vatrometom.


Središnji događaj projekta Snaga djece u pokretu je turnir Croatia Trophy. Sportaši i sportašice u dobi od 9 do 17 godina, raspoređeni u 150 ekipa, natjecat će se na turniru.

Od ove godine nogometu i rukometu pridružuje se i novi sport, tenis. Projekt Snaga djece u pokretu teži humanitarnom i socijalnom osvještavanju društva te razvoju pozitivnih sportskih osobina, ali i međusobnog razumijevanja i prihvaćanja, bez obzira na različitosti.

U sklopu Snaga djece u pokretu održat će se i jedan od turnira nogometne lige i rukometne lige za djecu s teškoćama u razvoju (Special Power League). Cilj ove lige jest promocija i podizanje svijesti o sportu i tjelesnim aktivnostima kod djece s teškoćama u razvoju. Na taj način, djeci s teškoćama u razvoju pružaju se nove mogućnosti u ostvarivanju potreba za sportskom aktivnošću i priliku za uključivanje u društvo.

Projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i brojnih hrvatskih sportskih klubova, a jedan od turnira održat će se upravo u Rovinju, od 16. do 20. travnja, paralelno s turnirom Croatia Trophy.
Edukativni dio projekta Snaga djece u pokretu namijenjen je odraslima. Simpozij na temu Edukacija trenera, roditelja i stručnih suradnika za rad u sportu s djecom s teškoćama u razvoju održat će se 17. travnja, a ima za cilj osposobiti zainteresirane liječnike, trenere, psihologe i roditelje za što kvalitetniji rad s djecom koja imaju poteškoće u razvoju.

FUNTANA u dva dječja igrališta ulaže 370 tisuća kuna

Gimnastičarke Petra Belević i Gresa Ramadani izvrsne u Brnu