in

Snagu i izdržljivost na maratonu 4. XCM Rakalj odmjerilo 130 biciklista

Foto Studio 11 - Turistička zajednica Marčana

Na nedjeljnom 4. XCM Rakalj MTB maratonu snagu, izdržljivost I vještinu vožnje odmjerilo je 129 natjecatelja iz četiri zemalja: Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije. Biciklisti su vješto pokorili krš
i kamen istočne obale Istre.

Pobjednik maratona na 61 km dugoj stazi s nešto više od 1.300 m uspona je Boštjan Hribovšek iz slovenskog kluba Calcit Bike Team s vremenom 2:38:58h, a pobjednica iste staze u ženskoj kategoriji je Maja Bonačić iz kluba BK SIC s vremenom 3:18:16h.
Na kraćoj, 35 km dugoj stazi, s 600 m uspona, pobjedu su slavili Silvija Orlović iz kluba BK AKS s vremenom 2:02:40h u ženskoj kategoriji i David Sandić iz kluba BK ALBONA 1921 s vremenom 1:24:17h, koji je kao pobjednik usto i prvi ušao u cilj.

Jučerašnja edicija atraktivnog XCM Rakalj maratona u brdskom biciklizmu ove je godine uvrštena u Kup Hrvatske, a licencirani biciklisti su se natjecali u čak devet kategorija, prema pravilniku Hrvatskog
biciklističkog saveza. MTB utrka privukla je i brojne gledatelje, ljubitelje tog atraktivnog sporta, koji su uzduž staze bodrili natjecatelje.
Najljepše vizure na dolazak biciklista i njihovu vožnju put šetnice Stjepana Hausera pružale su se s vidikovca kod crkvice sv. Agneze u Starom Raklju.

„Biciklisti i njihove pratnje, društvo i obitelji ponijeli su sa sobom uspomenu na fantastičan, sunčani vikend MTB avanture te predivne pejsaže, bajkovite uvale, šumske puteljke i izazovne tehničke segmente. Destinacija Marčana ovim je MTB eventom privukla aktivne goste, predstavila svoje adute outdoor ponude i sportskog doživljaja,” izjavila je Maja Bizjak, direktorica TZO-a Marčana.

XCM Rakalj mountain-bike maraton organizirao je Biciklistički klub AXA uz podršku Turističke zajednice Općine Marčana, Općine Marčana, DVD-a Marčana i Mandalene d.o.o. Posebna zahvala sponzorima utrke: OPG-u Kolić Martina, Doliji 08 d.o.o., vinarijama Siljan i Šegota, prirodnoj
kozmetici Shantula i Ornela Art suvenirima.

Fotografije Studio 11.

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

UMAG: Muškarca uhitili i oduzeli mu automobil zbog prometnih prekršaja

Foto Crveni križ Poreč

POREČ: Velik broj darivatelja krvi, prvi put dali Loris i Doris