in

SP 2021: U Poreču počele pripreme seniora za Svjetsko prvenstvo

Croatia Cup 2020, Poreč, Žatika 4.1.2020. Foto HRS

Kao što je to godinama ubičajeno, dan nakon Božića hrvatska muška seniorska reprezentacija okuplja se i počinje pripreme za neko veliko natjecanje. Ovoga puta to je Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje se održava od 13. – 31.siječnja 2021. godine. Riječ je o prvoj fazi priprema, koja će potrajati četiri dana u Poreču i u kojoj ne sudjeluju igrači koji su na Final 4 Lige prvaka, odnosno oni iz najjačih europskih liga koje su se do jučer praktički igrale. Svi oni naći će se na okupu na Novu godinu, kada će krenuti završna faza priprema.

Veći dio igrača i stručnog stožera, najprije je u zagrebačkom hotelu Westin obavio PCR testiranje, odradio obaveze prema hrvatskim medijima, i nakon toga krenuo put Poreča. Tamo će ih dočekati ostatak igrača koji su direktno došli iz Dalmacije ili Istre, zajedno s izbornikom Linom Červarom koji je Božić dočekao u krugu obitelji u Umagu.

Na popisu izbornika Line Červara nalazi se 18 igrača, uz još torjicu na tzv. pričuvnoj listi. Stručni stožer proširen je za jedno ime, jer mu se priključio Matija Bilušić koji će biti trener vratra. Podsjetimo, on je bio i dio stožera ženske seniorske reprezeentacije u Danskoj koja nam je prije tjedan dana donijela brončanu medalju s Europskog prvenstva.

Lino Červar, izbornik hrvatske muške reprezentacije:
„Jako je puno neizvjesnosti zbog korone. Dio igrača nam je načet zbog ritma samoizolacija- utakmice, i forma im sigurno nije na top razini, dio ih igra Final 4 Lige prvaka sljedeći tjedan, zato je za početak cilj biti što je moguće kompletniji i zdraviji. Osim toga čekaju nas i dvije utakmice EHF EURO Cupa sa Španjolskom, neke druge reprezentacije igraju kvalifikacije za EURO 2022. godine, i zbilja je teško prognozirati kako će se sve odvijati i u kakvom ćemo stanju biti. Morat ćemo se snaći i najkvalitetnije reagirati u datom trenutku, kada nam se eventualno pojavi problem.“

Zlatko Horvat, reprezentativac Hrvatske:
“Sretan sam da smo se okupili i da je krenula ova akcija. Još uvijek smo pod dojmom naših cura i njihove bronce te im ovim putem čestitam od srca. Mi uvijek imamo želju da dođemo do medalje, ali ne pita se uvijek nas, ima tu puno reprezentacija koje žele isto. Sigurno da nas očekuje teško natjecanje, ali mi ćemo ići korak po korak pa ćemo vidjeti što će biti.“

Izvor Hrvatski rukometni savez

Nacionalni stožer: Danas imamo samo 350 novih slučajeva, ali za to postoji dobar razlog

Istra u nedjelju: Samo 7 novozaraženih, nažalost preminule su 4 osobe