in

Sportska zajednica Grada Poreča u EU projektu CISCA

Završetak istraživačke faze CISCA projekta

Projekt “CURRICULUM INNOVATION FOR SYNERGY BETWEEN COMMUNITY SPORT AND ACTIVISM”, CISCA je projekt partnerstva za suradnju u sportu financiran od strane programa Erasmus Plus koji želi odgovoriti na hitnu potrebu za društvenom uključenošću kroz sport. Istražujući nove pristupe i sinergije između društvene dimenzije sporta i europske dimenzije transsektorske suradnje, projekt je usmjeren na osnaživanje civilnog društva i sportskih organizacija.

CISCA uključuje partnere iz šest različitih europskih zemalja, odnosno Hrvatske, Italije, Grčke, Austrije, Poljske i Njemačke. U proteklom mjesecu partneri su uspješno završili fazu istraživanja. Izvješće o istraživanju, koje je koordiniralo Sveučilište u Thessaly (Grčka) i koje je uključivalo sve partnerske organizacije, predstavlja zbirku nacionalnih istraživanja o temama povezanim sa sportom. Konzorcij je izradio izvješće za unutarnje i vanjske dionike, pružajući im komparativnu analizu sinergije između sporta zajednice i aktivizma.
Nadalje, partneri projekta trenutno rade na implementaciji sljedećeg skupa rezultata, posebno kreiranja inovativnog obrazovnog plana i programa i usavršavanja formata obuke.
Da biste bili informirani o razvoju projekta, ostanite u tijeku tako da posjetite web stranicu projekta, slijedeći ovu poveznicu www.cisca-project.eu/

Elvis Berton privatni album

Istarski umjetnik Elvis Berton izlaže na Međunarodnom likovnom simpoziju “Slovenija otvorena za umjetnost“

Foto Policijska uprava istarska

Burna noć u Istri: Udario djelatnika na benzinskoj crpki, razbio čaše, bacio kantu za smeće…