in

Sportski vikend u Puli: ROBERT RADOJKOVIĆ iz Tara pobjednik maratona, MATIJA LISEC iz Poreča treći na Xici

Proteklog vikenda održane su noćne atletske trke na 5 i 10 kilometara u sklopu pulske Xice. Ovogodišnje izdanje Xice, osim što je subota bila u sklopu Visualia Festivala, pa je trka okupana svjetlima sedmog izdanja najsvijetlijeg festivala šire regije, prošireno je i na Pula Marathon. Naime, nedjelja 22. rujna bila je posvećena trkama polumaratona, maratona  i štafetama 3×7 kilometara sa startom u 9 sati ispred Arene. Specifičnost ovih utrka je da sve kreću ispred Arene, a cilj svake smješten je u samom pulskom amfiteatru. U nedjelju se održala i dječja utrka.

Na utrku od 5 km prijevilo se 336, a na 10 km ukupno 408 natjecatelja. Najbolji na 5 km bio je Toni Božac iz AK Istra s vremenom od 17:58, za njim je u cilj utrčao Mark Trivanović također iz AK Istra, a na trećem mjestu utrčao je Brabiescu Paul iz kluba CSM Craiova iz Rumunjske. Prva žena koja je utrčala u cilj bila je Ania Išić s vremenom od 20:01 iz AK Istra. Za njom su na utrci od 5 km utrčale Ivana Grgurević također članica AK Istra i zatim Leonarda Pavlin članica Triatlon kluba Pula.

Prvi u cilju utrke na 10km bio je Luka Grgorinić s vremenom od 34:46 iz Triatlon kluba Pula. Slijedili su ga Miloš Mikić iz Triogy Racin Teama iz Crne Gore, zatim Matija Lisec iz AK Maximvs iz Poreča.

Prva žena utrčala je u cilj s vremenom od 40:18 i ona je Eva Vignadel iz kluba Atletica Fiamme Cremisi San Vito iz Italije. Zatim je druga utrčala Sara Superina iz AK Kvarnera, a na trećem mjestu je Rafaela Urlić Drmić.

U nedjelju trčao se polumaraton, zatim maraton i štafeta 3 x 7 km. Uz prepunu Pulu navijača te ljubitelja sporta i rekreacije, startalo je više od 400 trkača.

U konkurenciji za najbolje u polumaratonu poredak je kako slijedi. U muškoj kategoriji prvi je utrčao u cilj s rezultatom od 1:15.46 Alen Matovina iz Žilić-Bekele tima, zatim je drugi utrčao Zoran Žilić iz AK Kvarner iz Rijeke, a treći po redu Renato Sertić. U ženskoj kategoriji u polumaratonu prva žena je Slovenka Maja Matić s vremnom od 1:34:24 iz kluba La Fit, druga je Jana Wright iz Hrvatske, a treća Irena Kos Kukec također iz Hrvatske.

Na maratonu je u muškoj kategoriji prvi došao u cilj Robert Radojković iz I.P.A. Istre s vremenom 2:44:09, drugi Saša Horvat iz AK Međimurje iz Čakovca i treći Hrvoje Barić iz kluba Zagreb Runners.

Prva žena na maratonu bila je Marija Vrajić iz AK Maksimira, zatim Veronika Jurišić iz AK Sljeme, a treće mjesto osvojila je Valentina Šćur iz slovenskog kluba Marathon Novo Mesto.

U štafetama 3x7km prvo mjesto osvojila je skupina pod nazivom Tuga s juga, drugo mjesto Fejs Nas Spaja, a treće mjesto osvojili su The Fit Squad.

Na svim utrkama prijavljeno je trkača iz 30 zemalja. Svi rezultati dostupni su na: https://www.utrka.com/utrke/xica/2019/rezultati/

Organizatori utrka su ISTRun i AK Maraton 2000. Suorganizator utrke je Turistička zajednica grada Pule, a pokrovitelji Grad Pula, Arena Hospitality Group, tvrtka Uniline i osiguranje GRAWE. 

benzinska postaja crpka

LOŠE VIJESTI: Od utorka će znatno porasti cijene goriva, i to za čak 30 lipa po litri?

STIŽE KONKURENCIJA: Hrvati teže do posla u Njemačkoj od iduće godine, jedan je glavni razlog