in

Superliga: Porečani bolji u istarskom derbiju

Porečki boćari iz kluba Istra

U drugome kolu Hrvatske boćarske Superlige boćari Istre Poreč gostovali su u Puli. Trećom uzastopnom pobjedom u istarskom derbiju sa ekipom Pule, ovoga puta sa uvjerljivih 17:9, Porečani su zadržali vrh ljestvice sa osvojenih maksimalnih šest bodova.

Prvi dio klasičnih igara završio je u egalu, po dvije su igre otišle na svaku stranu. Za porečane su po dva boda donijeli Darijan Živolić, pobjedom nad Barlianom u disciplini pojedinačno klasično, te par u sastavu Nenad Tadić i Elvis Smolica.
U tehničkim je igrama momčad iz Poreča pokazala nadmoć nad domaćinom, osvojivši čak 8 poena. Prvo su oba brzinska izbijanja otišla na stranu Istre Poreč, uz odličnu izvedbu Kraljića sa 49 pogodaka. U preciznom je izbijanju došlo do podjele bodova, a Tadić je sa 27 pogodaka stigao do najboljeg rezultata dosadašnjeg dijela Superlige. Pobjedom i u štafetnom izbijanju ukupni rezultat prije završnih igara bio je 12:6, što je značilo dagostima nedostaju tek 2 poena za ukupnu pobjedu u susretu.
Osvajanjem pet poena u završnim parovima Porečani su zapečatili ukupnu pobjedu i nova tri boda u Superligi. Najbolji u redovima porečke momčadi bili su stopostotni Živolić i Tadić sa osvojenih 6 poena.U sljedećem kolu, na rasporedu 6. listopada, porečka momčad dočekuje riječki Vargon.

PULA – ISTRA POREČ 9:17

Pojedinačno klasično (4:2)J. Buterin – I. Lukšić 10:5P. Barlian – D. Živolić 7:8D. Ikić – V. Špelič 13:0
Par klasično (1:7)D. Ikić, S. Benolić – N. Tadić, E. Smolica 6:7J. Buterin, L. Faraguna (D. Babić) – M. Načinović, E. Smolica 7:9P. Barlian, D. Pavia – N. Tadić, M. Križmanić 8:9S. Benolić, D. Jelovica – I. Lukšić, D. Jermaniš 6:6
Trojka klasično (2:0)L. Faraguna, D. Pavia, D. Jelovica – V. Špelić, M. Načinović, B. Kraljić (D. Jermaniš) 13:7
Brzinsko izbijanje (0:4)N. Kapetanović – D. Živolić 36:40L. Faraguna – B. Kraljić 33:49
Precizno izbijanje (2:2)J. Buterin – N. Tadić 21:27P. Barlian – M. Načinović 23:17
Štafetno izbijanje (0:2)S. Benolić, N. Kapetanović – B. Kraljić, D. Živolić 48:53

autor: Boćarski klub Istra Poreč

respirator bolnica covid korona

Loša vijest: Preminule 2 osobe – Jedna je imala 48 godina

dvd žminj požar nadstrešnice

U Žminju izgorjela nadstrešnica s radnim strojevima