in

TAR: Iris Baljak briljirala u Slovačkoj na međunarodnim kvalifikacijama

Iris Baljak ostvarila veličanstvenu pobjedu u Slovačkoj

Konjički klub Vinia ponovo je ostvario sjajne rezultate na međunarodnim kvalifikacijama, održanim ovog vikenda u slovačkom Šamorinu. Već treći put zaredom, ali ovoga puta na utakmici CEIY2* 120 km veličanstvenu pobjedu u foto finišu s brzinom zadnjeg kruga preko 27 km/h i prosječnom brzinom utakmice preko 20 km/h odnijela je Iris Baljak na konju Mabrouk Mohar.

konjički klub vinia bjelovar iris baljak tar zlatna medalja listopad 2021 slovačka šamorin

Iris i njena sestra Stela su iz Tara, a nastupaju za bjelovarsku Viniju.

Na utakmici CEI1*100 km u kategoriji seniora, u kojoj je bilo najviše natjecatelja, svoje prve kvalifikacije sjajno su odradili Ivan Vodogažec i Said te Laura Šapić i Magic Prince plasirajući se na 7. i 8. mjesto s prosječnom brzinom 16, 6 km/h. Jedini natjecateljski par koji nažalost nije završio utakmicu su Stela Baljak i Yum de Galeon koje su prije ulaska u posljednji krug isključene zbog uočenog šepanja konja.

-Ovim ostvarenim kvalifikacijama korak smo bliže do zacrtanih ciljeva našeg kluba da u svakoj kategoriji imamo natjecatelje i konje za nastupe na svjetskim i europskim prvenstvima u daljinskom jahanju. Ovim putem bi se zahvalili kao prvo najboljim logističarima bez kojih ovo ne bi bilo moguće odraditi a oni su Hana, Dodo, Momo, Tajana, Josip, Ilija, Kristina, Katharina i Belma.

iris baljak tar
Iris Baljak ponovno zlatna u Slovačkoj

No, isto tako velike zahvale idu i onima koji su financijski podržali naše jahače: Općina Tar Vabriga, Sportska zajednica grada Bjelovara i Općina Veliko Trojstvo, naglasili su iz kluba.

Za vrijeme dok je A tim vrijedno odradio međunarodne kvalifikacije druga ekipa Vinije priprema se za nastup na posljednjem kolu Croatia kupa koje je na rasporedu 30. listopadu u Barbanu.

Korona covid maska maskice zaštitne

Istarski Stožer: Za vikend porastao broj hospitaliziranih

Vozio pijan, vrijeđao i prijetio policajcima