in

TAR: Mali atletičar Luka Košeto s dva zlata ušao u finale Erste Plave lige

Luka Košeto (u sredini)

Luka Košeto, učenik 3. razreda Osnovne škole Tar-Vabriga nastupio je nedavno u Puli na kvalifikacijama Erste Plave lige u Puli, te s dva osvojena prva mjesta ušao u finale koje će se održati u Zagrebu.

Natjecanje je održano na stadionu SRC Uljanik, a organizator je bio Atletski klub Medulin.

Luka je nastupio u bacanju vortexa i skoku u dalj. U obje discipline bio je prvi, pa stoga ulazi u finale. Inače, po dvoje iz svake discipline kvalificiraju se u finale.

Luka atletiku trenira u atletskom klubu AK Maksimvs Poreč a član je i Nogometnog kluba Jadran Poreč. 

Za ovaj rezultat, uz puno treninga i odricanja, zaslužni su i njegovi treneri atletike Matija Lisec i Miroslav Vranić, te trener nogometa Denis Tikas koji ima puno razumijevanja za izostanke i preklapanja treninga i natjecanja. Zaslužna je i učiteljica Loreta Šućur koja isto tako podržava njegove sportske aktivnosti, pa su im Lukini roditelji zahvalni.

Luka, kaže nam njegova mama Sandra, jako je ponosan što će predstavljati svoj razred i školu u Zagrebu i dat će sve od sebe.

Što se tiče tog natjecanja, kako bi razvio sportski duh među djecom i potaknuo ih da se okušaju u “kraljici sportova” – atletici, Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste & Steiermarkische Bank već sedmu godinu zaredom organizira Erste Plavu ligu.

Ova jedinstvena dječja atletska liga namijenjena je svim učenicima – osnovcima od 3. do 6. razreda u Hrvatskoj. Učenici imaju priliku otkriti i pokazati svoje atletske talente u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama.

Kvalifikacijska natjecanja se održavaju u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Zadru, Makarskoj, Puli, Kninu i Vukovaru a finale će se održati 3. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala.

Uz priliku za osvajanjem medalja sudionici će se moći družiti  s ambasadorima Erste Plave Lige – Blankom Vlašić, Sandrom Perković, Sarom Kolak, Andreom Ivančević, Stipom Žunićem i Ivanom Horvatom.

Foto: Privatni album

Hrvatska rukometna reprezentacija protiv Belgije 16. lipnja u POREČU

NOVIGRAD: Lionsi za CTG uređaj za pulsku bolnicu i druge potrebite na svom balu prikupili ogromnih 110 tisuća kuna