in

TAR: Velik interes mladih za košarku

Velik interes djece za košarku u Taru i Vabrigi

Iako Košarkaški klub Novigrad kao klub djeluje još od 1997. godine, ponukan velikim interesom od jeseni 2019. proširio je svoje djelovanje i na područje Općine Tar-Vabriga. Mnogobrojni mladi ljubitelji košarke s tog područja dobili su priliku družiti se i zabavljati uz ovaj prekrasni sport, a dosadašnje reakcije djece i roditelja više su nego pozitivne.

Mali košarkaši u Taru

Više od 50 djece školskog i predškolskog uzrasta pretežno s područja Tara, Vabrige, Červara i Novigrada u nešto više od godinu sudjelovalo je u radu KK Novigrad što kroz treninge, što kroz prijateljske i natjecateljske utakmice. Treninzi su se u početku održavali u dvorani tarske osnovne škole, a nakon njenog zatvaranja zbog pandemijske situacije preselili su se na otvoreno igralište ispred škole, doznajemo od trenera Branka Barića.

Osim treninga, prošla školska godina donijela je novopečenim košarkašima i prve utakmice protiv vršnjaka iz cijele Istre. Nakon nekoliko prijateljskih susreta, ekipa Tar-Vabriga započela je i natjecanje u županijskom prvenstvu za djevojčice i dječake do 9 i do 11 godina. Nažalost zbog dobro poznatih nam razloga natjecanje je prekinuto u ožujku prošle godine, ali iskustvo i doživljaj odigranih utakmica najmlađim članovima kluba ostat će zauvijek.

Mali košarkaši u Taru

Trenutno zbog radova ispred škole treninzi se održavaju na igralištu u Vabrigi, a na njima sudjeluju pretežno mladi košarkaši od 5 do 11 godina, dok su oni stariji priključeni treninzima sa svojim vršnjacima u Novigradu, veli trener Barić.

Roditelji zainteresirani za uključivanje djece u program Košarkaškog kluba Novigrad, koji je prvenstveno baziran na druženju, zabavi i učenju osnova košarkaške igre, sve informacije mogu pronaći na službenim stranicama Kluba (kknovigrad.com) ili na službenoj Facebook stranici ( https://www.facebook.com/kknovigrad/ ).

Teška nesreća kod Štrike u Umagu – Cesta zatvorena za promet

korona covid maske rukavice maska

Istra – U utorak potvrđeno 11 novih slučajeva, broj osoba u samoizolaciji i dalje velik