in

TAR: Učenici izvrsni na virtualnoj kros utrci – Medalje za Renea Circotu, Davida Košeta i Saru Imamović

Učenici Osnovne škole Tar sudjelovali su na virtualnoj kros utrci i ostvarili izvrsne rezultate. Virtualna kros utrka ne trči se virtualno, nego je trčanje itekako stvarno. Razlike su u tome što učenik/učenica trči samostalno (uz učiteljicu, roditelja) te se rezultat mjeri preko aplikacija. Učenik treba istrčati zadanu dužinu staze od 700 metara te rezultate poslati Školskom športskom savezu Istarske županije kroz pet tjedana u zadanim terminima.

Učenici su se rado uključili u program te uporno vježbali trčanje te najbolji rezultat tijekom tjedna poslali. Trčali su u školi za vrijeme sportske grupe, a tko je želio bolje i više, trčao je i kod kuće s roditeljima. Rezultati nisu izostali!

-Prošli su tjedan objavljeni i rezultati s kojima smo izuzetno zadovoljni. Dvojica učenika trećih razreda naše škole u kategoriji dječaka osvojila su medalje i to Rene Circota 1. mjesto i David Košeto 2. mjesto. Učenica Sara Imamović osvojila je medalju za drugo mjesto u kategoriji djevojčica, čemu su se djeca izuzetno veselila. Svi su ostali sudionici kao zahvalu za sudjelovanje i interes dobili pamučne majice s motivom virtualne kros lige, kazala nam je učiteljica sam razredne nastave Anamarija Kodnik Circota koja kao izvannastavnu aktivnost vodi i sportsku grupu trećih razreda.

Dodaje da se uvijek rado odazovu svim natjecanjima koje organizira Školski sportski savez Istarske Županije. Tako su se i ove godine u ovoj posebnoj epidemiološkoj situaciji, kada se natjecanja ne mogu održati u uvjetima kao i inače, uključili u malo drugačiju kros ligu, a to je virtualna kros liga pojedinačno.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na utrci, ali i učiteljici koja s njima radi, motivira ih i prati, zbog čega izvrsni rezultati nisu ni ovog puta izostali!

ZDRAVI GRAD POREČ: Podrška maturantima i roditeljima pred državnu maturu

U utorak prometna akcija s ciljem zaštite pejšaka